Takuuehdot

Sälekaihtimet takuuehdot

Toimittajan tiedot

Vermat Oy
LY- 1827071-1
Saarnimäenkuja 8 A - Liiketila 4
02760 Espoo
Sähköposti - myynti@vermat.fi

Yhteydenotto aina takuuehtoihin liittyvissä asioissa sähköpostitse

Sälekaihtimien toimitus- ja takuuehdot

ALLAOLEVAT TAKUUEHDOT MYYNNISSÄ OLEVILLE MALLISTOILLEMME. KAIKKI SIVUILLAMME OLEVAT SÄLEKAIHDINMALLISTOT LAADUKKAASTA MATERIAALISTA VALMISTETTUJA. SÄLEKAIHTIMET ALUMIINIKAIHTIMIA. 

Voimassa oleva toimitusmaksuehto sälekaihdintilaukselle

 1. Takuuehtoihin sisältyy myös hoito-ohjeet, toimitusehdot ja tekniset tiedot
 2. Takuu koskee kaihtimien teknistä rakennetta, toimivuutta, komponentteja sekä materiaalin laatua sekä kestävyyttä normaali käytössä. Takuu ei korvaa asennuksessa hajonneita osia.
 3. Takuu ei korvaa vaurioita johtuen tuotteen voimallisesta käytöstä tai tuotteen käytöstä sille sopimattomassa ympäristössä kuten ulkona tai kosteissa tiloissa.
 4. Värisävyt saattavat hieman vaihdella eri tuotantoerissä ja toimituksessa ja näytteiden värisävyissä voi olla hienoista eroavaisuutta. Asiakas hyväksyy tämän seikan tilatessaan kaihtimet sälekaihdinlaskurista. Tilaaja saa tehtaaltamme pienen näytteen sen hetkisestä erästä niin pyytäessään. Toimitusaika näytteelle n. 1vko + tilauksen jälkeinen toimitusaika, joka mainittu malliston kohdalla.
 5. Takuu on voimassa toimituspäivästä 2 vuotta
 6. Takuuseen ei sisälly veitsellä avatun pakkauksen vahinkoja sälekaihtimen naruille. Tuote valmistetaan, tuotetestataan ennen pakkaamista, pakataan ja toimitetaan käyttökuntoisena. Mikäli pakkauksen avaamisen seurauksena sälekaihtimen naruja on katkennut tai naru saanut viillon ja rispaantuu heti uutena, on se avaajan vastuulla. Toimitamme uuden narun tai uuden sälekaihtimen. Tilaaja maksaa lähetetyn tuotteen lähetyskuluineen.
 7. Takuuseen ei sisälly tuotteen soveltumattomuus tilattuun asennuspaikkaan ellei tilaaja ole pyytänyt konsultaatiota Vermat Oy:ltä. Konsultaation edellytyksenä on lähi- ja kaukokuva
 8. Takuuseen ei sisälly puutteellisesti itse asennetun kaihtimen tippuminen ja siitä rikkoutuminen
 9. Takuuseen ei sisälly asiakkaan omat mittavirheet eikä laskurin tekemät ns. ammattilaismuutokset asiakkaan valinnan mukaan. Kts. toimitusehdot alla
 10. Normaali kuljetusvakuutuksemme korvaa kuljetusvahingot edellyttäen, että pakkauksen näkyvä vahinko sekä vahingoittunut/vahingoittuneet tuotteet kuvataan 14 vuorokauden sisällä toimituksesta. Myös ulkoisesti näkymättömästä vahingosta/vahingoista ilmoitus 14 vuorokauden sisällä sähköpostitse myynti@vermat.fi. Sähköpostiin liitettävä kuva pakkauksesta sekä pakkauksen sisällä olevista pehmusteista.
 11. Takuu ei koske normaalia kulumista
 12. REKLAMAATIOTILANTEISSA edellytämme digikuvia viallisesta kaihtimesta seuraavasti
  -  1kpl kaukokuva vahingosta/valmistusviasta
  -  1kpl lähikuva vahingosta/valmistusviasta
  Reklamaatio kaikissa tapauksissa kirjallisesti.
 13. Kuvaamme kaikki kaihtimet valmistusvaiheessa ja vertaamme kuvia reklamaatiokuviin
 14. Toimitamme valmistusviallisista korvaavat kaihtimet viikon sisällä
 15. Reklamaatiokaihtimet tilaaja on velvollinen palauttamaan vain pyydettäessä.
 16. Vermat maksaa palautuskulut mikäli pyytänyt valmistus- tai rahtiviallisen tuotteen/tuotteiden palautuksen.
  Vermat käyttää tällöin omaa rahtisopimusta ja muun rahdin kautta palautetun palautuskustannuksen tilaaja kustantaa itse.
  Vema tilaa noudon tuotteen takaisintoimituksessa.
 17. Tilaaja maksaa lähetyskulut, mikäli tuote palautettu pyytämättä tai omatoimisesti eri rahtiyrityksen kautta mitä Vermat käyttää.
 18. Mikäli reklamaatiokaihtimena takaisin pyydetty tuote osoittautuu tilauksen mukaiseksi ja toimivaksi ja reklamaatio aiheettomaksi, tilaaja maksaa kuljetuskulut noudosta ja palautuksesta.
 19. Tilaaja vastaa itse kaikista tilaamistaan muista kuluista. Vermat ei osallistu välillisiin kuluihin, kuten esim. asennuskustannuksiin mikäli tuote uusitaan takuukorjauksena.

Hoito-ohjeet

 1. Sälekaihtimet voi ripsua (harjata) tai pyyhkiä kostealla.
  Pesuaineena suositellaan vaahdotonta ikkunanpesuainetta ja pyyhkeeksi mikrokuituliinaa.
  Ikkunanpesuaine sumutetaan säleen pintaan ja pyyhitään mikrokuituliinalla.
  Toistetaan niin monta kertaa kuin lika on lähtenyt.
 2. Pesuaineina ei saa käyttää happamia eikä emäksisiä aineita.
 3. Pesuaineena voi käyttää hankausaineetonta neutraalia yleispuhdistusainetta.
 4. Pesuvälineenä ei saa käyttää hankaavia sieniä.
 5. Pesuvälineenä voi käyttää froteeliinaa, mikrokuituliinaa tai pehmytsientä.
 6. Vahaaminen omalla vastuulla.
 7. Kiillotusaineisen käyttö omalla vastuulla

Toimitus- ja takuuehdot sälekaihtimille

 1. Kaihtimet tilataan tilauskaavakkeesta
 2. Kaihtimen käyttötarkoitus on toimia näköesteenä joko ikkunalasien välissä tai huoneen puolella. Säleet normaali kaihtimessa eivät limity täysin, mutta estävät näkyvyyden suoraan eteenpäin katsottaessa. Pimentävä kaihdin on hämärtävä, hämärtäen n. 70%. Pimentävä kaihdin tarkoittaa, että narureiät ovat piilossa ja auringonvalo estyy valtaosin. Pimentävän kaihtimen kätisyys tarkoittaa katsottaessa kaihdinta huoneen puolelta. Pimentävän kaihtimen narureiät sijaitsevat lasin ulkolasin puolella ja säleet käännetään kiinni kupera puoli huoneeseen päin. Sälekaihdin kaikilta tyypeiltään on tarkoitettu sisäkäyttöön. Mikäli tilaaja asentaa kaihtimen ulkotilaan (ulkoterassi tmv) kosteaan tilaan, nämä takuuehdot eivät ole voimassa miltään osin koskien kaihtimen kestävyyttä, joka johtuu kosteaan tilaan asennettavasta verhosta ja siitä aiheutuvasta nopeasta ikääntymisestä (mekanismien hapettumisesta aiheutuva käyttöongelma)
 3. Sälekaihtimen takuu on 2 vuotta sisältäen normaali käytön. Normaali käytöllä tarkoitetaan sitä, että kaihtimen käyttöominaisuutta ei muuteta. Sälekaihtimen omatoiminen asennus suoritetaan asennusohjeiden mukaisesti ja pinta-asennuskaihtimen naruja käytetään pelkästään alaspäin ja sivuille vetäen. Omista naruvirityksistä, asennusvirheistä ja niistä koituvista vahingoista vastaa tilaaja. Pinta-asennuskahtimen nostonarua ei saa käyttää silloin, kun kaihtimen säleet ovat suljettu asennossa sekä silloin, kun pikalukon lukko on lukittunut asennossa. Mikäli tällöin yrittää väkisin nostaa kaihtimen säleitä, kannake pettää. Tilaaja varmistaa siis, että säleet ovat auko asennossa ja pikalukitus on vapautuneessa tilassa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että säleet nousevat kevyesti ilman riuhtomista.
 4. Asiakas hyväksyy tilauksessa värin mikäli ei ole pyytänyt näytettä. Värimääritelmä on paikkansa pitävä tuotesivulla esim. "vaalea harmaa". Kaihtimet valmistetaan tuotekoodin mukaisesti.
  Nettikuva väristä tulostuu tilaajan näytössä konekohtaisen  värimääritysten mukaan. Värimääritelmä "vaalea harmaa" on yleisvärinimitys ja sisältää paljon eri nyansseja.
  Varmistaakseen oikean värin, tilaajan on pyydettävä näyte.
 5. Tilaaja noudattaa tilauskaavaakkeen ohjeita. Mikäli ohjeet eivät sovi omaan ikkunatyyppiin, konsultaatiota annetaan  myynti@vermat.fi - Kysymykseen mukaan digikuvat ikkunatyypistä. Tällöin virheet konsultaatiosta eliminoituvat.
  Vermat vastaa väärästä digikuviin perustuvasta konsultaatiosta toimittamalla uudet kaihtimet - Vermat ei vastaa annetuista vääristä mitoista, ainoastaan oikean kaihdintyypin valinnasta sekä
  konsultoi mittauksessa. Konsultaatio aina kirjallisena. Suullinen konsultaatio ilman kuvia ei sido Vermatia. Asiakas vastaa kokonaisuudessaan väärästä tilauksesta ilman konsultaatiota. Tilaaja tutustuu ennen tilausta Vermat Oy toimittamiin asennusosiin. Mikäli joku asennusosa ei sovellu omaan ikkunatyyppiin, tilaaja ilmoittaa siitä tilauksen jälkeen kirjallisesti vastaamalla tilausvahvistukseen. Tilaaja ilmoittaa myös siinä tapauksessa, vaikka Vermat on konsultoinut ennen tilausta. Tilauskaavakkeessa valitaan ainoastaan ikkunatyyppi ja toimitus sisältää ikkunatyyppiin soveltuvat asennusosat.
 6. Vermat sitoutuu toimittamaan tilauksen sisällön mukaiset kaihtimet tilausvahvistuksen tiedoin muuttamatta tietoja. Korkeusmitta +/- 1-2mm, johtuen askelnarun toleranssista.
 7. Mikäli asiakas on tehnyt väärän tilauksen (koko, väri, malli jne...), maksanut ja haluaa oikaista tilausta, on se tehtävä heti samana päivänä kuin itse tilaus. Oikaisu sähköpostitse, johon liitetty tilausvahvistus. Vermat Oy oikaisee tilauksen ja lähettää oikaisusta maksumuutoksen, palautuksen tai lisäveloituksen mikäli tilaus ei ole ehtinyt siirtyä tuotantoon ja tilauksen sisältöä ei olla ehditty alkaa valmistamaan.  Valmistuksen aloituksesta asiakas on velvollinen korvaamaan materiaalin osuus muutoksesta, mutta mikäli valmistus on ehtinyt pitkälle, valmiiksi kaihtimiksi, muutoksia ei oteta vastaan.
  Määrämittaisten, asiakkaan omilla mitoilla valmistettujen tuotteiden osalta palautus- ja peruutusoikeutta ei ole.
 8. Tilauskaavakkeessa olevat mitat ovat valmistusmittoja ja samalla  kokonaismittoja. Tilaaja hyväksyy tämän maksaessaan tilausta.
 9. Korkeusmitta mitataan kaihtimen ollessa alaslaskettuna ja alalistasta kevyesti painamalla ja kiistämällä narut. Korkeusmittaan sisältyy yläkotelo, säleet sekä alalista
 10. Pikasalpakiinnikkeet tulevat kaihtimen leveyden sisälle, ei päihin
 11. Kotelo ja alalista ovat alumiinia sävysävyyn tilatun kaihtimen kanssa tai lähellä sävyyn
 12. Askelpunokset ja narut sävysävyyn tai lähellä sävyyn tilatun kaihtimen kanssa
 13. Pimentävässä kaihtimessa narureiät ulkolasin puolella, kun säle käännetty kupera puoli sisäänpäin. Reiät säleen ylälaidassa ja ulkolasin puolella. Kaihdin pimentää ainoastaan säleiden kohdalta. Valoa voi tulla säleiden leveyden sivuilta tai alalistan alta. Pimennysaste n. 70%. Kapeat, alle 30cm pimentävät kaihtimet on autettava käsin ensimmäiset kuukaudet laskeutumaan, koska narureiät ahtaat ja vaativat runsasta käyttöä ennen kuin kaihtimen oma paino vetää kaihtimen alas.
 14. Mikäli tilaaja on lisännyt tilaukseen integroidut säätimet, on huomioitavaa ettei takuu sisällä yli 1.9m2 suuruisen kaihtimen toimivuutta. Tilaaja hyväksyy tämä tilatessaan integroidut säätimet.
 15. Kapeat sälekaihtimet, ei pimentävät, leveys alle 20cm ja pimentävät leveys alle 30cm on autettava käsin alas ensimmäiset kuukaudet, kunnes narun kitka poistuu ja kaihdin jaksaa omalla painolla laskeutua alas. Kapeimmat kaihtimet eivät koskaan laskeudu ilman apua.
 16. Reklamaatiot aina kirjallisesti (kts. takuuehdot kohta 11)
 17. TOIMITUSEHDOT kotiinkuljetukselle ovat seuraavat:
  - alle 300cm pitkät toimituspakkauksettoimitetaan tilaajan ovelle
  - yli 300cm pitkät toimituspakkaukset toimitetaan tilaajan osoitteeseen katutasolle
    ja tilaaja vastaa itse toimituspakkauksen eteenpäin kuljetuksesta kerroksiin
  - toimitus saariin lähellä pakettina lähimpään noutopisteeseen mantereella
  - tilaaja hyväksyy toimituksen allekirjoituksella rahtikirjaan
  - tilaajan on merkattava kuormakirjaan paketin ruhjeet tai selkeän rikkoutumisen
 18. Riitatapaukset käsitellään ensisijaisesti neuvotellen.
 19. Yksityisasiakkaat voivat epäselvissä tilanteissa viedä asian tilaajan kunnan kuluttajavalituselimen ratkaistavaksi
 20. Yritysasiakkaiden riita-asiat saatetaan käräjäoikeiden käsiteltäväksi, mikäli sopuun asiasta ei päästä.

Tilaajan vastuu

Tilaajan on huomautettava 14 vuorokauden sisällä tilauksen vastaanottamisesta toimituksen puutteista.
Vertaamme toimitusreklamaatiota pakkauksen kuormakirjaan.
Huomautusajan jälkeen tulevat reklamaatiot Veman harkinnan mukaan.

Tilaaja vastaa tuotteen toimituksessa, että tilaus- ja toimitusosoitteiden kirjaantumistiedot ovat oikeat ja että annettu puhelinnumero on käytössä oleva. Mikäli kuljetuksen yhteydenotto ei tavoita tilaajaa puhelimitse kotiinkuljetuksen sopimiseksi, lähetys palautuu Vermatille kahden viikon varastoimisen jälkeen. Tällöin tilaajalta peritään kuljetusmaksu uudelleen kuljettamisesta.

Tekniset tiedot

Säätötangot

Ikkunan väliin asennettavassa mallissa säätölaitteiden värit ruskea tai valkoinen. Väliasennusmallin säädintanko muovitettu metallitanko vakiomitoin ja tilaukseen sopiva mitta oletuksella automaattisesti suhteessa korkeuteen tai omalla valinnalla. Säädintanko 1/2 tai 2/3 osaa tilatusta korkeudesta mikäli valinta automaattisesti suhteessa korkeuteen.

Ikkunan pintaan asennettavan kaihtimen säätötanko läpinäkyvä pleksinen.Ei vakiomittoja, vaan jokainen säädin mitoitetaan tilauksen korkeuden mukaisesti automaattisesti suhteessa tilauskorkeuteen. Oletuksena laskurissa automaattisesti suhteessa korkeuteen, joka on joko 1/2 tai 1/3 tilauskorkeudesta riippuen tilauskorkeudesta. Mikäli haluttu säädinkorkeus on pidempi kuin tilattu kaihtimen leveys, veloitetaan lisäsäätimistä erikseen.

Asennusosat

Ikkunan väliin asennettavassa mallissa asennusosat värit ruskea tai valkoinen. Tilauskaavakkeessa oletuksena valkoinen, jonka tilaaja voi muuttaa jolloin kaikki asennusosat tulevat joko oletusvärillä tai valitulla värillä.

Ikkunan pintaan asennettavan kaihtimeen ei muita asennusosia kuin pleksinen säätötanko ja pikalukitussalvat. Pinta-asennuskaihtimessa esiasennettu vetonarun lapsiturvalukko (muovinen) sekä narukello. Irto-osina 2kpl narupaalua pleksiseen säätimeen.

Saunaan asennettava kaihdin

Tilaaja huomioi, että saunaan asennettava väliasennusmallisen tai pinta-asennusmallisen sälekaihtimen pinta-osat (väliasennus) ja muoviset osat (pintamalli) eivät kestä saunan kuumuutta. Muoviosien sulaminen tai vahingoittuminen ei kuulu takuun piiriin, vaan sälekaihtimet omalla vastuulla.

Pinta-asennuskaihtimen lapsiturva

Pinta-asennuskaihtimen vetonarussa on lapsiturvallinen muovinen  kappale, jossa narut ovat kiinni. Lapsiturvakappale on EU-direktiivin edellyttämä ja valmistaja ei saa toimittaa kaihdinta, jossa ei ole lapsiturvallisuus huomioitu. Vetonarun lapsiturvakappaleen tarkoituksena on estää lasta kuristumasta vetonaruihin. Narut antavat periksi ja lähtevät irti kappaleesta, joko kaikki narut tai yksittäinen naru, mikäli vetonaruun kohdistuu suurempi vetovoima.

Ylös kaihtimeen menee monta narua ja vetonaru on aina yksittäinen naru

Sälekaihtimen lapsiturva

Lapsiturvakappale koostuu kahdesta osasta, jotka erotetaan toisistaan. Naru asetetaan takaisin kappaleeseen työntämällä kynsi tai ruokaveitsi sen pystysaumaan ja erottamalla osat toisistaan. Naru/narut asetetaan paikoilleen ja osat puristetaan takaisin yhteen. Naru/narut lähtevät irti uudelleen mikäli kaihdinta nostetaan suuremmalla voimalla mitä lapsiturvakappale on asetettu kestämään. 

Sälekaihtimen lapsiturva

Väliasennuskaihtimen lapsiturva

Toimitamme aina kaksi narupaalua / kaihdin. Narupaalut asennetaan vastakkain pystykorkeudessa ja naru kiedotaan narupaalujen ympärille siten ettei roikkuvaa narua jää jäljelle. Alempi narupaalu on asennettava minimissään 150cm korkeudelle lattiasta.

Lapsiturvallinen asennustapa väliasennusmalliselle sälekaihtimelle. Narupaalut pystysuunnassa vastakkain. Narupaalujen etäisyyden määrittelee asentaja itse.

Sälekaihtimen lapsiturvallisuus


Kokorajoitukset sälekaihtimille 

 

 Säle-

leveys/
malli

Materiaali Minimi-
tuotantoleveys
Maksimi-
leveys
Maksimi-
korkeus
Maksimi
pinta-ala
sis.takuu

25mm

väliasennus

Alumiini 11,7cm 300cm 300cm 8m2

25mm

väliasennus
pimentävä

Alumiini 24cm 300cm 300m2 8m2

25mm

pinta-asennus

Alumiini 20cm 300cm 300cm 8m2

25mm

pinta-asennus
pimentävä

Alumiini 28cm 300cm 300cm 8m2
16mm
Väliasennus
Alumiini 11,7cm 260cm 300cm 4m2
16mm
Pinta-asennus
Alumiini 28cm 260cm 300cm 4m2
35mm
Väliasennus
Alumiini 11,7cm 300cm 300cm 6m2
35mm
Pinta-asennus
Alumiini 28cm 280cm 300cm 6m2
50mm
Pinta-asennus
Alumiini 36cm 280cm 300cm 8m2
           

MINIMI- JA MAKSIMI TILAUSMITAT SÄLEKAIHDINLASKURISTAMME


Takuu/tilauskoko

Ylläolevat kaihdinkohtaiset suurimmat yksittäiset kaihtimet sisältävät sekä toimivuustakuun että materiaali ym. takuut.
Mikäli asiakas haluaa isomman kaihtimen kuin mitä tehdas suosittelee, asiakas ottaa riskin kaihtimen toimivuudessa.
Kaihdin on mahdollista valmistaa suluissa olevien maksimimittojen mukaan mutta ei mahdollisesti toimi kuten laadukas kaihdin tulee toimia.
Ongelmana on esim. vetonaruille aiheutuva suuri paino ja siitä johtuva kuluminen tai kääntömekanismin  itsekseen kääntyily suuren painon johdosta.

       
Tilantarve alumiinikaihtimien nipulle
   

 


Kaihdin
korkeus
mm

Kaihdin vedettynä nippuun, nipun korkeus mm

 

16mm

25mm

25mm
pimentävä

35mm

50mm

50ask

500

46

41

43

76

72

93

1000

62

53

57

94

84

105

1500

79

64

71

111

96

120

2000

96

74

85

129

108

140

2500

112

87

99

147

120

155

3000

129

99

113

165

132

175

 

Asiakas hyväksyy kokonaisuudessaan tilauksen sisällön sekä takuuehdot maksamalla tilauksen.

 

© 2022 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.