Takuuehdot

Takuuehdot

Sälekaihtimien takuuehdot

Toimitusaika 16/25/35/50mm sälekaihtimille 1-2 viikkoa maksusta

Toimittajan tiedot

Vermat Oy
LY- 1827071-1
Saarnimäenkuja 8 A - Liiketila 4
02760 Espoo
Sähköposti - myynti@vermat.fi

Yhteydenotto aina takuuehtoihin liittyvissä asioissa sähköpostitse

Sälekaihtimien toimitus- ja takuuehdot

Takuu koskee kaihtimien teknistä rakennetta, toimivuutta, komponentteja sekä materiaalin laatua sekä kestävyyttä normaali käytössä. Takuu ei korvaa asennuksessa hajonneita osia. Takuu ei korvaa vaurioita johtuen tuotteen voimallisesta käytöstä tai tuotteen käytöstä sille sopimattomassa ympäristössä kuten ulkona tai kosteissa tiloissa. Takuu sisältää pinta-asennusmallisen sälekaihtimen kestävyyden lasitetulla parvekkeella sateelta suojassa

Värisävyt saattavat hieman vaihdella eri tuotantoerissä ja toimituksessa ja näytteiden värisävyissä voi olla hienoista eroavaisuutta. Asiakas hyväksyy tämän seikan tilatessaan kaihtimet sälekaihdinlaskurista. Tilaaja saa tehtaaltamme pienen näytteen sen hetkisestä erästä niin pyytäessään. Toimitusaika näytteelle n. 1vko + tilauksen jälkeinen toimitusaika, joka mainittu malliston kohdalla

Takuu on voimassa toimituspäivästä 2 vuotta

Takuuseen ei sisälly veitsellä avatun pakkauksen vahinkoja sälekaihtimen naruille. Tuote valmistetaan, tuotetestataan ennen pakkaamista, pakataan ja toimitetaan käyttökuntoisena. Mikäli pakkauksen avaamisen seurauksena sälekaihtimen naruja on katkennut tai naru saanut viillon ja rispaantuu heti uutena, on se avaajan vastuulla. Toimitamme uuden narun tai uuden sälekaihtimen. Tilaaja maksaa lähetetyn tuotteen lähetyskuluineen.

Takuuseen ei sisälly tuotteen soveltumattomuus tilattuun asennuspaikkaan ellei tilaaja ole pyytänyt konsultaatiota Vermat Oy:ltä. Konsultaation edellytyksenä on lähi- ja kaukokuva. Takuuseen ei sisälly puutteellisesti itse asennetun kaihtimen tippuminen ja siitä rikkoutuminen. Takuuseen ei sisälly asiakkaan omat mittavirheet 

Normaali kuljetusvakuutuksemme korvaa kuljetusvahingot edellyttäen, että pakkauksen näkyvä vahinko sekä vahingoittunut/vahingoittuneet tuotteet kuvataan 14 vuorokauden sisällä toimituksesta. Myös ulkoisesti näkymättömästä vahingosta/vahingoista ilmoitus 14 vuorokauden sisällä sähköpostitse myynti@vermat.fi. Sähköpostiin liitettävä kuva pakkauksesta sekä pakkauksen sisällä olevista pehmusteista.

Takuu ei koske normaalia kulumista

REKLAMAATIOTILANTEISSA edellytämme digikuvia viallisesta kaihtimesta seuraavasti
-  1kpl kaukokuva vahingosta/valmistusviasta
-  1kpl lähikuva vahingosta/valmistusviasta

Reklamaatio kaikissa tapauksissa kirjallisesti. Kuvaamme kaikki kaihtimet valmistusvaiheessa ja vertaamme kuvia reklamaatiokuviin. Toimitamme valmistusviallisista korvaavat kaihtimet viikon sisällä. Reklamaatiokaihtimet tilaaja on velvollinen palauttamaan vain pyydettäessä. Vermat maksaa palautuskulut mikäli pyytänyt valmistus- tai rahtiviallisen tuotteen/tuotteiden palautuksen. Vermat käyttää tällöin omaa rahtisopimusta ja muun rahdin kautta palautetun palautuskustannuksen tilaaja kustantaa itse.

Vema tilaa noudon tuotteen takaisintoimituksessa. Tilaaja maksaa lähetyskulut, mikäli tuote palautettu pyytämättä tai omatoimisesti eri rahtiyrityksen kautta mitä Vermat käyttää. Mikäli reklamaatiokaihtimena takaisin pyydetty tuote osoittautuu tilauksen mukaiseksi ja toimivaksi ja reklamaatio aiheettomaksi, tilaaja maksaa kuljetuskulut noudosta ja palautuksesta. Tilaaja vastaa itse kaikista tilaamistaan muista kuluista. Vermat ei osallistu välillisiin kuluihin, kuten esim. asennuskustannuksiin mikäli tuote uusitaan takuukorjauksena.

Hoito-ohjeet

Sälekaihtimet voi ripsua (harjata) tai pyyhkiä kostealla.
Pesuaineena suositellaan vaahdotonta ikkunanpesuainetta ja pyyhkeeksi mikrokuituliinaa.
Pesuaineena ei saa käyttää happamia tai voimakkaasti emäksisiä aineita
Pesuaineena voi käyttää hankausaineetonta neutraalia yleispuhdistusainetta.
Ikkunanpesuaine sumutetaan säleen pintaan ja pyyhitään mikrokuituliinalla.
Toistetaan niin monta kertaa kuin lika on lähtenyt.
Pesuvälineenä ei saa käyttää hankaavia sieniä.
Pesuvälineenä voi käyttää froteeliinaa, mikrokuituliinaa tai pehmytsientä.
Vahaaminen omalla vastuulla.
Kiillotusaineisen käyttö omalla vastuulla

Toimitusehdot sälekaihtimille

Kaihtimet tilataan tilauskaavakkeesta kavakkeen ohjeita noudattaen

Kaihtimen käyttötarkoitus on toimia näköesteenä joko ikkunalasien välissä tai huoneen puolella. Säleet normaali kaihtimessa eivät limity täysin, mutta estävät näkyvyyden suoraan eteenpäin katsottaessa. Pimentävä kaihdin on hämärtävä, hämärtäen n. 50-70% riippuen onko kaihdin asennettu mse tai msk ikkunamalliin. Pimentävä kaihdin tarkoittaa, että narureiät ovat piilossa ja auringonvalo estyy valtaosin. Ahdas väli ikkunatyypissä (msk) pimentävän kaihtimen reunoista tulvii valoa, koska kaihdin ei voi olla valoaukon leveyinen ja kummassakin reunassa on n. 2.5mm rako. Pimentävän kaihtimen kätisyys tarkoittaa katsottaessa kaihdinta huoneen puolelta kohti kaihdinta. 

Pimentäviä kaihtimia on kahta mallia. Toisessa mallissa pimentävässä kaihtimessa narureiät ulkolasin puolella, kun säle käännetty kupera puoli sisäänpäin. Reiät säleen ylälaidassa ja ulkolasin puolella. Tätä mallia käytetään vermat.fi kaihtimissa. Kaihdin pimentää ainoastaan säleiden kohdalta. Yläkotelon ja ensimmäisen säleen väliin jää pieni rako johtuen yläsäleen tuesta, jota ilman säleet eivät käänny. Valoa voi myös tulla säleiden leveyden sivuilta tai alalistan alta. Pimennysaste n. 50-70%. Kapeat, alle 30cm pimentävät kaihtimet on autettava käsin ensimmäiset kuukaudet laskeutumaan, koska narureiät ahtaat ja vaativat runsasta käyttöä ennen kuin kaihtimen oma paino vetää kaihtimen alas.

Toinen pimentävä kaihdinmalli on, kun säleiden kuperapuoli on käännettynä huoneeseen päin ja narureiät näkyvät ja reiät säleen alareunassa. Tämä malli valmistetaan ainoastaan erikseen pyydettäessä.

Sälekaihdin kaikilta tyypeiltään on tarkoitettu sisäkäyttöön. Mikäli tilaaja asentaa kaihtimen ulkotilaan (ulkoterassi tmv) kosteaan tilaan, nämä takuuehdot eivät ole voimassa miltään osin koskien kaihtimen kestävyyttä, joka johtuu kosteaan tilaan asennettavasta verhosta ja siitä aiheutuvasta nopeasta ikääntymisestä (mekanismien hapettumisesta aiheutuva käyttöongelma)

Sälekaihtimen takuu on 2 vuotta sisältäen normaali käytön. Normaali käytöllä tarkoitetaan sitä, että kaihtimen käyttöominaisuutta ei muuteta. Sälekaihtimen omatoiminen asennus suoritetaan asennusohjeiden mukaisesti ja pinta-asennuskaihtimen naruja käytetään pelkästään alaspäin ja sivuille vetäen. Omista naruvirityksistä, asennusvirheistä ja niistä koituvista vahingoista vastaa tilaaja itse. Pinta-asennuskahtimen nostonarua ei saa käyttää silloin, kun kaihtimen säleet ovat suljettu asennossa sekä silloin, kun pikalukon lukko on lukittunut asennossa. Mikäli tällöin yrittää väkisin nostaa kaihtimen säleitä, kannake pettää. Tilaaja varmistaa siis, että säleet ovat auki asennossa ja pikalukitus on vapautuneessa tilassa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että säleet nousevat kevyesti ilman riuhtomista.

Asiakas hyväksyy tilauksessa värin mikäli ei ole pyytänyt näytettä. Värimääritelmä on paikkansa pitävä tuotesivulla esim. "vaalea harmaa". Kaihtimet valmistetaan tuotekoodin mukaisesti. Nettikuva väristä tulostuu tilaajan näytössä konekohtaisen  värimääritysten mukaan. Värimääritelmä "vaalea harmaa" on yleisvärinimitys ja sisältää paljon eri nyansseja. Varmistaakseen oikean värin, tilaajan on pyydettävä näyte.

Tilaaja noudattaa tilauskaavaakkeen ohjeita. Mikäli ohjeet eivät sovi omaan ikkunatyyppiin, konsultaatiota voi pyytää sähköpostitse myynti@vermat.fi - Kysymykseen mukaan digikuvat ikkunatyypistä. Tällöin virheet konsultaatiosta eliminoituvat.

Vermat vastaa väärästä digikuviin perustuvasta konsultaatiosta toimittamalla uudet kaihtimet - Vermat ei vastaa annetuista vääristä mitoista, ainoastaan oikean kaihdintyypin valinnasta sekä konsultoi mittauksessa. Konsultaatio aina kirjallisena. Suullinen konsultaatio ilman kuvia ei sido Vermatia. Asiakas vastaa kokonaisuudessaan väärästä tilauksesta ilman konsultaatiota. Tilaaja tutustuu ennen tilausta Vermat Oy toimittamiin asennusosiin. Mikäli joku asennusosa ei sovellu omaan ikkunatyyppiin, tilaaja ilmoittaa siitä tilauksen jälkeen kirjallisesti vastaamalla tilausvahvistukseen. Tilaaja ilmoittaa myös siinä tapauksessa, vaikka Vermat on konsultoinut ennen tilausta. Tilauskaavakkeessa valitaan ainoastaan ikkunatyyppi ja toimitus sisältää ikkunatyyppiin soveltuvat asennusosat.

Vermat sitoutuu toimittamaan tilauksen sisällön mukaiset kaihtimet tilausvahvistuksen tiedoin muuttamatta tietoja. Korkeusmitta +/- 1-2mm, johtuen askelnarun toleranssista. 

Mikäli asiakas on tehnyt väärän tilauksen (koko, väri, malli jne...), maksanut ja haluaa oikaista tilausta, on se tehtävä heti samana päivänä kuin itse tilaus. Oikaisu sähköpostitse, johon liitetty tilausvahvistus. Vermat Oy oikaisee tilauksen ja lähettää oikaisusta maksumuutoksen, palautuksen tai lisäveloituksen mikäli tilaus ei ole ehtinyt siirtyä tuotantoon ja tilauksen sisältöä ei olla ehditty alkaa valmistamaan.  Valmistuksen aloituksesta asiakas on velvollinen korvaamaan materiaalin osuus muutoksesta, mutta mikäli valmistus on ehtinyt pitkälle, valmiiksi kaihtimiksi, muutoksia ei oteta vastaan. Määrämittaisten, asiakkaan omilla mitoilla valmistettujen tuotteiden osalta palautus- ja peruutusoikeutta ei ole.

Tilauskaavakkeessa olevat mitat ovat valmistusmittoja ja samalla  kokonaismittoja. Korkeusmitassa on yläkotelo, säleet ja alalista. Korkeusmitta mitataan kaihtimen ollessa alaslaskettuna ja alalistasta kevyesti painamalla ja kiistämällä narut. Tilaaja hyväksyy tämän maksaessaan tilausta.

Pikasalpakiinnikkeet tulevat kaihtimen leveyden sisälle, ei päihin. Kotelo ja alalista ovat alumiinia sävysävyyn tai lähelle sävyyn tilatun kaihtimen kanssa. Askelpunokset ja narut sävysävyyn tai lähellä sävyyn tilatun kaihtimen kanssa

Mikäli tilaaja on lisännyt tilaukseen integroidut säätimet, on huomioitavaa ettei takuu sisällä yli 1.9m2 suuruisen kaihtimen toimivuutta. Tilaaja hyväksyy tämä tilatessaan integroidut säätimet.

Kapeat normaali sälekaihtimet, ei pimentävät, leveys alle 20cm on autettava käsin alas ensimmäiset kuukaudet, kunnes narun kitka poistuu ja kaihdin jaksaa omalla painolla laskeutua alas. Kapeimmat ja matalat kaihtimet eivät koskaan laskeudu ilman apua, koska niiden oma paino ei riitä laskeutumiseen.

Saunaan asennettava kaihdin

Tilaaja huomioi, että saunaan asennettava väliasennusmallisen tai pinta-asennusmallisen sälekaihtimen pinta-osat (väliasennus) ja muoviset osat (pintamalli) eivät kestä saunan kuumuutta. Muoviosien sulaminen tai vahingoittuminen ei kuulu takuun piiriin, vaan sälekaihtimet saunassa omalla vastuulla.

Asennuspalvelu

Asiakas voi pyytää tarjouksen asennuksesta Vermat Oy:ltä niillä paikkakunnilla, joilla Vermat tarjoaa asennuspalvelua. Ennen asennusta tilaajan vastuulla on varmistaa, että ikkunat aukeavat ja että työskentelyalue ikkunoiden edessä on esteetön tyhjentämällä ikkunalaudat ja siirtämällä huonekalut ja ikkunan edessä roikkuvat valaisimet pois asennusalueen tieltä. Asennusalue = ikkunan aukeamisalue eli kaihtimen leveys. Mikäli ikkunat eivät aukea (maalattu kiinni toisiinsa), tilaajan on ilmoitettava siitä huoltoyhtiölle, joka tulee erottamaan lasit toisistaan. Väliasennusmallisten slekaihtimien asennus edellyttää poraamista läpi karmin ja joissakin mse-ikkunamalleissa sekä kaikissa msk-ikkunamalleissa karmin välitilan puoleista karmipinnan koverrusta läpivientiosille. Koverrus tehdään mse ikkunamallissa siksi, että kaihdin toimisi normaalisti. Ilman koverrusta kaihdin on erittäin jäykkä käyttää. Tilaaja itse vastaa poraus/koverrusalueiden maalauksesta niin halutessaan. Asentajalle on annettava työrauha asennuksen ajaksi. Tilaaja hyväksyy asennuksen ehdot maksaessaan asennuslaskun. Asennuslasku lähetetään erikseen sälekaihtimien tilauksen jälkeen hyväksytyn tarjouksen mukaisesti.

Asennuslasku

Asennusmaksu on kotitalousvähennyskelpoista maksua ja sen voi liittää veroilmoitulseen

Reklamaatiot aina kirjallisesti sähköpostitse myynti@vermat.fi

TOIMITUSEHDOT kotiinkuljetukselle ovat seuraavat:
- alle 220cm pitkät toimituspakkaukset toimitetaan tilaajan ovelle
- yli 220cm pitkät toimituspakkaukset toimitetaan tilaajan osoitteeseen katutasolle ja tilaaja vastaa itse 
  toimituspakkauksen eteenpäin kuljetuksesta kerroksiin
- toimitus saariin lähellä pakettina lähimpään noutopisteeseen mantereella
- tilaaja hyväksyy toimituksen 
- tilaajan on pyydettävä kuljettajaa merkitsemään näkyvät paketin ruhjeet toimituksen yhteydessä


Tekniset tiedot

Säätötangot

Ikkunan väliin asennettavassa mallissa säätölaitteiden värit ruskea tai valkoinen. Väliasennusmallin säädintanko muovitettu metallitanko vakiomitoin 15/25/40/50/70/90/110cm . Säädintanko on hyvä valita 1/2 tai 2/3 osaa tilatusta korkeudesta.

Ikkunan pintaan asennettavan kaihtimen säätötanko läpinäkyvä pleksinen. Ei vakiomittoja, vaan jokainen säädin mitoitetaan tilauksen korkeuden mukaisesti automaattisesti suhteessa tilauskorkeuteen. Oletuksena tilauskaavakkeessa automaattisesti suhteessa korkeuteen, joka on joko 1/2 tai 1/3 tilauskorkeudesta riippuen tilauskorkeudesta. Tilaajalla on mahdollisuus tilata omalla mitalla pleksisäädin

Asennusosat

Ikkunan väliin asennettavassa mallissa asennusosat värit ruskea tai valkoinen. Tilauskaavakkeessa oletuksena valkoinen, jonka tilaaja voi muuttaa jolloin kaikki asennusosat tulevat joko oletusvärillä tai valitulla värillä. Asennusosat ovat säädin, läpivientisäädin, naruohjain, narusidontaan tarkoitetut narupaalut, narukello sekä lukkohaarukka säätimelle

Ikkunan pintaan asennettavan kaihtimeen ei muita asennusosia kuin pleksinen säätötanko ja pikalukitussalvat sekä narupaalut 2kpl pleksisäätimeen. Pinta-asennuskaihtimessa esiasennettu vetonarun lapsiturvalukko (muovinen) sekä narukello. Irto-osina 2kpl narupaalua pleksiseen säätimeen.

Pinta-asennuskaihtimen lapsiturva

Pinta-asennuskaihtimen vetonarussa on lapsiturvallinen muovinen  kappale, jossa narut ovat kiinni. Lapsiturvakappale on EU-direktiivin edellyttämä ja valmistaja ei saa toimittaa kaihdinta, jossa ei ole lapsiturvallisuus huomioitu. Vetonarun lapsiturvakappaleen tarkoituksena on estää lasta kuristumasta vetonaruihin. Narut antavat periksi ja lähtevät irti kappaleesta, joko kaikki narut tai yksittäinen naru, mikäli vetonaruun kohdistuu suurempi vetovoima.

Ylös kaihtimeen menee monta narua ja vetonaru on aina yksittäinen naru

Lapsiturvakappale koostuu kahdesta osasta, jotka erotetaan toisistaan. Naru asetetaan takaisin kappaleeseen työntämällä kynsi tai ruokaveitsi sen pystysaumaan ja erottamalla osat toisistaan. Naru/narut asetetaan paikoilleen ja osat puristetaan takaisin yhteen. Naru/narut lähtevät irti uudelleen mikäli kaihdinta nostetaan suuremmalla voimalla mitä lapsiturvakappale on asetettu kestämään. 

Väliasennuskaihtimen lapsiturva

Toimitamme aina kaksi narupaalua / kaihdin. Narupaalut asennetaan vastakkain pystykorkeudessa ja naru kiedotaan narupaalujen ympärille siten ettei roikkuvaa narua jää jäljelle. Alempi narupaalu on asennettava minimissään 150cm korkeudelle lattiasta.

Lapsiturvallinen asennustapa väliasennusmalliselle sälekaihtimelle. Narupaalut pystysuunnassa vastakkain. Narupaalujen etäisyyden määrittelee asentaja itse.

Takuu/tilauskoko

Tilauskaavakkeessa ei ole mahdollista tilata suurempaa kaihdinta kuin takuu sallii


Tilaajan vastuu

Tilaajan on huomautettava 14 vuorokauden sisällä tilauksen vastaanottamisesta toimituksen puutteista.
Vertaamme toimitusreklamaatiota pakkauksen kuormakirjaan. Huomautusajan jälkeen tulevat reklamaatiot Veman harkinnan mukaan.

Tilaaja vastaa tuotteen toimituksessa, että tilaus- ja toimitusosoitteiden kirjaantumistiedot ovat oikeat ja että annettu puhelinnumero on käytössä oleva. Mikäli kuljetuksen yhteydenotto ei tavoita tilaajaa puhelimitse kotiinkuljetuksen sopimiseksi, lähetys palautuu Vermatille kahden viikon varastoimisen jälkeen. Tällöin tilaajalta peritään kuljetusmaksu uudelleen kuljettamisesta.

Riitatapaukset käsitellään ensisijaisesti neuvotellen. Yksityisasiakkaat voivat epäselvissä tilanteissa viedä asian tilaajan kunnan kuluttajavalituselimen ratkaistavaksi. Yritysasiakkaiden riita-asiat saatetaan käräjäoikeiden käsiteltäväksi, mikäli sopuun asiasta ei päästä.

© 2022 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.