Takuuehdot

Ketjukäyttöisten rullaverhojen takuuehdot - vermat.fi

Takuuehtoihin sisältyy hoito-ohjeet, toimitus/käyttöehdot ja tekniset tiedot

 1. Takuu koskee rullaverhojen teknistä rakennetta, toimivuutta, komponentteja sekä materiaalin laatua sekä kestävyyttä normaali käytössä. Takuu ei koske BER ja NEW-pimennyskankaan osalta sitä, että kankaan reunat uutena verhona kääntyvät huoneeseen päin. Tähän vaikuttaa ja korostuu myös se seikka, mikäli verho asennetaan smyygin (ikkunasyvennyksen) sisään, jossa auringon kuumuus korostaa kääntymistä. Tämä ehkäistään asentamalla rullaverho valoaukon ulkopuolelle kangasleveydeltään suurempana kuin valoaukko, jolloin kankaan reunojen kääntymisen haitta pienenee.
 2. Takuu koskee komponenttien toimivuutta, ei väärinasennettujen rullaverhojen toimimattomuutta.
 3. Tilaaja hyväksyy verkkokauppamme kankaan värisävyn ja struktuurin, mikäli näytettä ei ole pyydetty nähtäväksi. Kankaan kohdalla esitetty kuvaus on paikkansa pitävä, enemmän kuin tietokoneen näytöllä kuva kankaasta. Värisävyt heittelevät eri näytöllä eri tavalla. Värisävyt saattavat myös hieman vaihdella eri tuotantoerissä ja toimituksessa ja näytteiden värisävyissä voi olla hienoista eroavaisuutta. Asiakas hyväksyy nämä seikat tilatessaan rullaverhot rullaverholaskuristamme. Tilaaja saa tehtaaltamme pienen näytteen sen hetkisestä erästä niin pyytäessään. Toimitusaika näytteelle n. 1vko + tilauksen jälkeinen toimitusaika 3 päivää - 2 viikkoa.
 4. Takuu on voimassa toimituspäivästä 2 vuotta
 5. Takuuseen ei sisälly veitsellä avatun pakkauksen vahinkoja rullaverhon kankaalle, rungolle, narulle, ketjulle.
  Tuote valmistetaan, tuotetestataan ennen pakkaamista, pakataan ja toimitetaan käyttökuntoisena. Mikäli pakkauksen avaamisen seurauksena rullaverhon naru tai ketju on katkennut, on se avaajan vastuulla. Toimitamme uuden integroidun kokonaisuuden (esim. ketjumekanismi ketjuineen), mutta veloitamme tilaajaa toimitettavasta osasta lähetyskuluineen.
 6. Takuuseen ei sisälly tuotteen soveltumattomuus tilattuun asennuspaikkaan ellei tilaaja ole pyytänyt konsultaatiota Vermat Oy:ltä. Konsultaation edellytyksenä on lähi- ja kaukokuva
 7. Takuuseen ei sisälly puutteellisesti itse asennetun rullaverhon tippuminen ja siitä rikkoutuminen
 8. Takuuseen ei sisälly vaakatasossa vinoon asennetun rullaverhon reunojen rikkoutuminen kannakkeisiin. 
 9. Takuuseen ei sisälly liian alas lasketun rullaverhokankaan tippuminen tai jumiutuminen. Liian alas tarkoittaa alasveto yli tilatun käyttökorkeuden. 
 10. Takuuseen ei sisälly käytöstä johtuvan rullaverhon tippuminen, kuten huolimattomasti asennettu rullaverho. 
 11. Takuuseen ei sisälly asiakkaan omat mittavirheet 
 12. Tilaaja itse vastaa tuotteen sijoittamisesta siten ettei rullaverhokangas ole altis ulkoisille roiskeille (vesi/rasva jne.). Mikäli kangas soveltuu ulkoilmaan, tilaaja vastaa ettei kangas ole altis vahingoittumaan kovassa tuulessa/myrskyssä. Tilaaja vastaa käytön aikaisista ulkoisista vahingoista itse. Mikäli kangas kestää kosteapyyhinnän, on ulkoinen roiske imeytettävä välittömästi pois. Katso tarkemmin alla hoito-ohje.
 13. Normaali kuljetusvakuutuksemme korvaa kuljetusvahingot edellyttäen, että näkyvä vahinko kirjataan kuormakirjaan. Näkymättömistä vahingoista on ilmoitettava viipymättä Vermat Oy:lle sähköpostitse myynti@vermat.fi
 14. Takuu ei koske normaalia vahinkoa, kuten ketjun luiskahtaminen pois ketjurattaasta, kun ketjua vedetään vinottain. Ketjun saa takaisin liu´uttamalla
 15. REKLAMAATIOTILANTEISSA edellytämme digikuvia viallisesta rullaverhosta sähköpostilla seuraavasti
  -  1kpl kaukokuva vahingosta/valmistusviasta
  -  1kpl lähikuva vahingosta/valmistusviasta
 16. Kuvaamme kaikki rullaverhot valmistusvaiheessa ja vertaamme kuvia reklamaatiokuviin
 17. Toimitamme valmistusviallisista korvaava rullaverho 
 18. Reklamaatiorullaverho tilaaja palauttaa vain pyydettäessä. Vermat maksaa palautuskulut.
  Tilaaja maksaa itse toimituskulut mikäli palauttaa pyytämättä.
 19. Asiakkaan omasta käytöstä aiheutunut vahingon korjaaminen (kohdat 6,7,8,9) laskutetaan työn ja toimituskulujen osalta.
 20. Mikäli takuukorjaukseen noudettu rullaverho osoittautuu toimivaksi, asiakas maksaa kuljetuskulut sekä työkulut.
 21. Tilaaja vastaa itse kaikista tilaamistaan kuluista, jotka aiheutuvat muusta kuin Vermatin takuukorjauksista.

Hoito-ohjeet

 1. Rullaverhon voi ripsua (harjata) tai pyyhkiä kostealla seuraavasti:
  - pimentävän- ja aurinkosuojakankaan voi pyyhkiä kostealla mikrokuituliinalla
  - muut kankaat ripsutaan (harjataan) ja tahra imeytetään kosteaan kankaaseen
  Pesuliuoksena suositellaan pelkkää vettä ja pyyhkeeksi mikrokuituliinaa.
 2. Pesuaineina ei saa käyttää happamia eikä emäksisiä aineita.
 3. Pesuaineena voi käyttää hankausaineetonta neutraalia yleispuhdistusainetta.
 4. Pesuvälineenä ei saa käyttää hankaavia sieniä.
 5. Pesuvälineenä voi käyttää froteeliinaa, mikrokuituliinaa tai pehmytsientä.
 6. Kankaaseen ei saa levittää hoitoaineita

Toimitus- ja käyttöehdot rullaverhoille

 1. Rullaverho tilataan tilauskaavakkeesta
 2. Rullaverho on asennettava sisätiloihin ja ainoastaan screen kankaalla suojattuun ulkotilaan. Mikäli rullaverho asennetaan ikkunalasien väliin, on siitä ilmoitettava, koska normaali alalista (muovinen) ei kestä kesäkuumuutta, vaan alkaa vääntymään. Alalista vaihdetaan metalliseen.
 3. Asiakas hyväksyy tilauksessa värin mikäli ei ole pyytänyt näytettä. Värimääritelmä on paikkansa pitävä tuotesivulla esim. "vaalea harmaa". Nettikuva väristä tulostuu tilaajan näytössä konekohtaisen  värimääritysten mukaan.
  Värimääritelmä "vaalea harmaa" on yleisvärinimitys ja sisältää paljon eri nyansseja. Varmistaakseen oikean värin, tilaajan on pyydettävä näyte.
 4. Tilaaja tutustuu mittausohjeisiin.
  Mikäli ohjeet eivät sovi omaan rullaverhokohteeseen, konsultaatiota voi pyytää sähköpostitse myynti@vermat.fi
  Kysymykseen mukaan digikuvat asennettavasta pinnasta. Tällöin virheet konsultaatiosta eliminoituvat.
  Vermat vastaa väärästä digikuviin perustuvasta konsultaatiosta toimittamalla uuden rullaverhon.
  Vermat ei vastaa annetuista vääristä mitoista, ainoastaan oikean tyypin valinnasta sekä konsultoi mittauksessa. Konsultaatio aina kirjallisena. Suullinen konsultaatio ilman kuvia ei sido Vermatia. Asiakas vastaa kokonaisuudessaan väärästä tilauksesta ilman konsultaatiota.
 5. Vermat sitoutuu toimittamaan tilauksen sisällön mukaisen rullaverhon tilausvahvistuksen tiedoin muuttamatta tietoja.
 6. Mikäli asiakas on tehnyt väärän tilauksen (koko, väri, malli jne...), maksanut ja haluaa oikaista tilausta, on se
  tehtävä heti samana päivänä kuin itse tilaus.  Oikaisu sähköpostitse, johon liitetty tilausvahvistus.
  Vermat Oy oikaisee tilauksen ja lähettää oikaisusta maksumuutoksen, palautuksen tai lisäveloituksen mikäli tilaus ei ole ehtinyt siirtyä tuotantoon ja tilauksen sisältöä ei olla ehditty alkaa valmistamaan. Veloitamme muutoksesta muutosmaksun 5.00€
  Valmistuksen aloituksesta asiakas on velvollinen korvaamaan materiaalin osuus muutoksesta,
  mutta mikäli valmistus on ehtinyt pitkälle, valmiiksi rullaverhoksi, muutoksia ei oteta vastaan.
  Määrämittaisten, asiakkaan omilla mitoilla valmistettujen tuotteiden osalta palautus- ja peruutusoikeutta ei ole.

  <<Oikein                                                            Väärin>>                        

 

Kangas ei saa putkella alasvedettynä roikkua liimanauhan varassa. Suurimmissa verhoissa on liimanauha ja pienemmissä kangas on putken sisällä.

 1. Tilausvahvistuksessa olevat mitat ovat korkeudeltaan käyttömittoja ja leveydeltään valinnan mukaan kangasmittoja tai kokonaismittoja (piikkimittoja) Tilaaja hyväksyy tämän maksaessaan tilausta.
 2. Rullaverhon tilauskorkeusmitta esim. 200cm sisältää aina kangaskorkeutta enemmän, koska putkella on oltava enemmän kangasta rullaverhon tilauskorkeuden täyttyessä. Kangasta on enemmän riippuen pakkaleveydestä.
  Mikäli tilaus on korkeudeltaan esim. 117cm, tilauskorkeudella + rullavara
  Mikäli asiakas haluaa vähemmän kangasta, on siitä heti tilauksen jälkeen mainittava sähköpostitse vastaamalla sähköpostiin tulleeseen tilausvahvistukseen. Tämä tarkoittaa, että tilauskorkeus 117cm lisäksi tulee rullavara +20-40cm. Pelkästään tilauskorkeuden kangasmäärää ei valmisteta tuotteen toimimisen takia.
  Mikäli tilausleveys ja tilauskorkeus ylittävät rullaverhokankaan pakkaleveyden (esim. 200cm), valmistetaan rullaverho vaakasaumalla. Sauma näkyy tummennuksena. Ilman saumaa valmistetaan kapeat (alle 180cm) ja korkeat (yli 180cm) rullaverhot.
 3. Mikäli tilaaja tilaa ketjukäyttöisen rullaverhon, verho toimitetaan tehtaan määrittelemällä mekanismikoolla. Mekanismi on oltava rullaverhon kankaan painolle sopiva. Mikäli tilauksessa useita rullaverhoja, mekanismikoot riippuvat tilauksen yksityiskohdista. Tilaaja voi pyytää ennen valmistusta kaikkia mekanismeja suurimman rullaverhon mukaan. Tällöin tilaaja maksaa Vermatin esittämän lisähinnan ennen valmistusta mekanismien vaihdosta kalliimpiin mekanismeihin kuin mitä niihin normaalisti asennettaisiin.
 4. Mikäli tilaaja vaihtaa ketjun pituuden omaksi kirjoittamalla mitan, mitta tarkoittaa ulottuvuutta rullasta alaspäin. Esim. tilattu 200cm tarkoittaa 200cm ulottuvuutta rullasta alaspäin ketjun kokonaispituuden ollessa 400cm. Tilaaja huomioi itse asennettavan tuotteen asennuskorkeuden ja ketjun ulottuvuuspituuden tarpeen. Tilauskaavakkeessa ketjun pituus "automaattisesti suhteessa korkeuteen" tarkoittaa sitä, että rullaverho laskeutuu tilattuun käyttökorkeuteen. Tällöin ketjun ulottuvuuskorkeus on n. 2/3 tai 3/4 tilatusta käyttökorkeudesta riippuen rullaverhon koosta. Tilaaja voi tilauksen yhteydessä muuttaa ulottuvuuskorkeuden vastaamaan omia tarpeitaan mutta ei alle 2/3 tilatusta käyttökorkeudesta. Jälkikäteen pyydetyt korkeammat ketjut tilaaja maksaa lisätilauksena.
 5. Rullaverhoa EI SAA vetää niin alas, että ylimääräinenkin vara on käytetty ja teräsputki näkyy. Tällöin kangas roikkuu liimanauhan varassa ja kangas saattaa tippua putkelta. Kankaan tippuminen on tällöin tilaajan aiheuttama ja sen takaisinliimaus on asiakkaan vastuulla.
 6. Ketjuvetoista rullaverhoa vedetään suoraan kohti vetäjää. Sivuttain vinottain vedetty ketju ponnahtaa pois ketjupesästään. Ketjun saa takaisin ottamalla rullaverho pois kannakkeista, poistamalla ketjupesän pään suojalevy sekä asettamalla ketju takaisin ketjupesään ketjulukko ikkunan puolelle ja työntämällä ketjupesän suojalevyn takaisin. Suojalevy menee naksahtaen paikoilleen. Takuu ei korvaa tuotteen edestakaisin kuljetusta ketjun poisponnahduksen takia muutoin kuin tilaajan maksaessa kuljetus- ja toimituskulut. Myöskään asennuspalvelun kera tilattu rullaverho ei sisällä käyttövirheestä johtuvaa korjausta takuuajan sisällä.
 7. Rullaverhoa ei saa käyttää siten, että kangas hankaa kannakkeisiin. Kangas on suoristettava tai
  asennus tarkistettava, että rullaverho suorassa. Asiakas vastaa itse käytöstään aiheutuvan rikkoutumisen.
  Mikäli kangas kelautuu vinoon, on se käsin suoritettava ja varmistettava kelautumisen suoruus ja se ettei
  kelautumisessa kangas puske kannakkeisiin. Kapeat rullaverhot kelautuvat herkemmin vinoon. Niitä on tuettava käsin kelautumaan suoraan niin useasti, että toimivat moitteetta.
 8. Tilaaja vastaa itse kaikista tilaamistaan muista kuluista. Vermat ei osallistu välillisiin kuluihin, kuten esim. asennuskustannuksiin mikäli tuote uusitaan takuukorjauksena.

 

Vermat / tilaajan vastuut

Reklamaatiot on toimitettava sähköpostilla myynti@vermat.fi takuuehtojen mukaisesti kuvilla varustettuina.
Mikäli jokin tuotteen osa on vahingoittunut tai tilaaja ilmoittaa sen toimimattomaksi kuvien kera, Vermatilla on oikeus pyytää osa takaisin tutkiakseen toimimattomuuden syy. Rullaverhoissa sellaiset osat kuten jousi ja ketjupää ovat irroitettavissa. Irrallisia osia kuten kannakkeet. Vermat maksaa takaisintoimituksen ja toimittaa toimivan osan tilalle. Mikäli tuote on toimiva, maksaa tilaaja kuljetuskustannukset.

Vastuu tilausmitoista on asiakkaalla. Vermatilla on valmistus-, toimitus- ja tuotevastuu tilauksen mukaisesti. Toimitukseen liittyvät huomautukset 14 päivän sisällä vastaanotetusta toimituksesta. Vajaa tai puutteellinen lähetys korjataan välittömästi nopealla aikataululla. Tilaaja vastaa kaikista kuluista itse, mikäli noutaa puutteet omatoimisesti muualta kuin Vermat Oyltä. Vermat ei vastaa välillisistä kuluista.Tilaajan vastuulla on tuotepaketin/pakettien avaaminen 14 vuorokauden sisällä. Mikäli avaaminen tapahtuu myöhemmin, Vema vastaa harkintansa mukaan. Vastaanotetusta lähetyksestä yli 2kk ylittävistä huomatuksista toimituksen suhteen Vermat ei vastaa. 

 © 2021 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.