Mattojen takuuehdot

TILAUS-, TOIMITUS- JA MAKSUEHDOT

Valtaosa sivuillamme myytävistä tuotteista on Vermat Oy:n maahantuomia. Varastomme ovat Euroopassa, josta tuotteet toimitetaan Vermatille jatkovalmistusta varten.

VERKKOKAUPPATILAUS TILAAJALLE HALVIN TAPA TILATA

Verkkokaupastamme tilatut määrämittaiset tuotteet ostajalle halvalla, laatutuotteet jopa yllättävän halvalla. Useimmat hinnat hintoja jälleenmyyjälle. Ainoastaan verkkokaupastamme halvoilla hinnoilla kautta Suomen.
Pidätämme oikeuden hinnoitella projektimyyntinä eri tavalla kuin verkkokauppamme hintataso. Suurten mattorullien kuljetushinnat ovat moninkertaistuneet 2022 aikana. Projektimyynniksi lasketaan myös tilaajan puolesta tehty tilausvahvistus. 

Minimiveloitus  joko 1m2 tai 1m alle 1m2 tai 1m tilauksessa.

Verkkokauppamme on avoin kaikille. Kaikki toimitukset kotiinkuljetuksena 

Toimitusaika kaikille verkkokaupastamme tilatuille tuotteille
n. 3-5 vkoa maksetusta tilauksesta.

TOIMITUSEHDOT kotiinkuljetukselle ovat seuraavat:

- toimitus saariin lähellä pakettina lähimpään noutopisteeseen mantereella
- tilaaja hyväksyy toimituksen allekirjoituksella rahtikirjaan
- tilaajan on merkattava kuormakirjaan paketin ruhjeet tai selkeän rikkoutumisen


Näytteet / Värien oikeellisuus

Toimitamme pyydettäessä tuotteen näytteen/näytteet vahvistuksena värin sopivuudesta tilaajalle. Näytetoimitus on ilmainen ja harkinnanvarainen. Toimitamme näytteen/näytteet veloituksetta, jotka on palautettava. Tilaajalle toimitamme eri pyynnöstä kaikki tilattujen tuotteiden näytteet, jotka on palautettava. Annamme täten mahdollisuuden tutustua tuotteeseen ja sen luonnolliseen värisävyyn maksuttomasti.

Näytteet edustavat yhtä tuotantoerää. Tuotantoerissä värisävyt saattavat vaihdella. Myös uudelleen tilauksen yhteydessä väri voi olla hieman eri.

Toimitetut näytteet on palautettava 1 viikon sisällä. Jätetyt näytteet asiakkaan omalla kustannuksella ja postitetut näytteet palautuskuoressa. Palauttamattomista tai rikotuista näytteistä veloitetaan 35,00 Eur/näyte

Asiakas hyväksyy verkkokauppamme tuotteen värisävyn ja ominaisuuden, sekä että sävyt voivat vaihdella tuotantoerien välillä.

Tuotteiden runsaudesta johtuen toimitus tilausmyyntinä

MAKSUTAVAT  VERMAT.FI  VERKKOKAUPOISSAMME

1) VERKKOPANKISSA
Klarnan tai Paytrilin kautta

2) LUOTTOKUNNAN MAKSUTAVOILLA
Klarnan tai Paytrailin kautta

3) TILISIIRROLLA
Kaupungit, kunnat, yhdistykset, suuret yritykset. Ylipäätään tilaajat joilla on tilausoikeus mutta ei mahdollisuutta maksuun verkkopankissa. Myöskin yksityiset asiakkaat, jotka eivät halua käyttää tarjoamaamme Paytrail Oy:n maksuväylää, vaan haluavat maksaa omassa verkkopankissa tai pankin konttorissa. Tilisiirto on lasku ja määrämittaiset tilaukset menevät ainoastaan maksun jälkeen valmistukseen. Kaupungit, kunnat ja suuret yritykset laskutus toimituksen jälkeen maksuehdolla.

4) OSAMAKSULLA
Klarnan tai Paytrailin kautta
 
Huomioitavaa on, että tilauksen ja osamaksusopimuksen jälkeen, määrämittaisilla matoilla ei ole peruutusoikeutta, mikäli tilaus on ehtinyt tuotantoon

Hinnat

Kaikki hinnat sisältävät alv 24%. Vermat pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin, tilaushetken hinta on kuitenkin Vermatia sitova. Minimiveloitus 1 m2 /matto tai 1 jm/matto.

Toimituskulut

Toimitustapa pakettikoon mukaan joko Matkahuollon tai muun kuljetusyrityksen kautta. Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin. Tilaushetken hinta on kuitenkin Vermatia sitova.

Jos asiakas haluaa noutaa paketin, pitää asiakkaan ilmoittaa tästä Vermat Oy:lle. Nouto ei kuitenkaan poista toimituskulua 

Kokonaishinnat ilmoitettu jokaisessa artikkelissa lukuunottamatta hinta/m2, johon lisätään mahdolliset kanttauskulut sivulla esitetyin erittelyin.


Vastuut ja reklamaatiot

Vastuu tilausmitoista on asiakkaalla. Vermatilla on valmistus-, toimitus- ja tuotevastuu tilauksen mukaisesti. Takuu toimitetuilla tuotteilla on 2 vuotta toimituspäivästä lukien. Toimitukseen liittyvät huomautukset 14 päivän sisällä vastaanotetusta toimituksesta. Vajaa tai puutteellinen lähetys korjataan välittömästi nopealla aikataululla. Tilaaja vastaa kaikista kuluista itse, mikäli noutaa puutteet omatoimisesti muualta kuin Vermatilta. Vermat ei vastaa välillisistä kuluista. Tilaajan vastuulla on tuotepaketin/pakettien avaaminen 14 vuorokauden sisällä. Mikäli avaaminen tapahtuu myöhemmin, Vermat vastaa harkintansa mukaan. Vastaanotetusta lähetyksestä yli 3kk ylittävistä huomatuksista toimituksen suhteen Vermat ei vastaa. Itse tuotetakuu on 2 vuotta vastaanotetusta toimituksesta.

Reklamaatiota varten tarvitsemme kuvan sähköpostiin myynti@verhomatto.fi virheen todentamista varten.

Mittatoleranssi on + / -  2% tilatun maton mittoihin.

HUOM! Myös leveän kantin ominaisuuden takia pieniä eroja
tilausmittaan saattaa esiintyä, nauhakantti saattaa lisätä mittoihin n. 0,5-1cm.


RIIPPUEN MM. VARASTOTILANTEESTA JA TUOTANTOTEKNISISTÄ SYISTÄ EMME SITOUDU LEIKKAAMAAN TILATTUA MATTOA KUDOKSELTAAN TIETYNSUUNTAISESTI.

MATON TILAUS

Matto tilataan verkkokaupastamme asettamalla mitat tuotteen värin kohdalla maton tilaamiseksi varattuihin tilauskenttiin. Tilauskentät järjestyksessä leveys x pituus. Mitat cm. Leveys ei voi olla yli tuotteen ilmoitetun rullaleveyden. Pituus ei voi olla yli tuotekohtaisesti määritellyn pituuden. Nämä selviävät tuotteen kuvaa klikkaamalla ja siirtymällä tuotesivulle tarkastamaan tuotekohtaiset tilausohjeet.

Mattojen pituudet
Maksimipituus matoille 400cm johtuen rullien leveydestä. Rullaleveys saattaa poiketa ilmoitetusta 400cm leveydestä 0-20mm. Yli 400cm pitkät kantatut käytävämatot eri hinnoittelulla tarjouspyynnöllä. Mikäli porrasmattoa tilataan siten, että leveys on alle 150cm ja pituus on yli 400cm, Vermat voi puolittaa pituuden tai toimittaa maton osissa. Kokonaispituus paloista täyttyy ja Vermatilla on oikeus toimittaa myös enemmän kuin tilattu. Mikäli tilaaja haluaa antaa ohjeet puolittamiseen tai maton toimittamiseen osissa, on siitä informoitava heti tilauksen jälkeen vastaamalla sähköpostiin tulleeseen tilausvahvistukseen tai lähettämällä sähköpostitse myynti@vermat.fi ohjeet maton toimitukselle. Viestissä oltava tilausnumero. Porrasmattojen asennuksesta, liimauksesta ja leikkauksesta tilaaja vastaa itse.

Mattojen sijoittelu
Koska Vermat ei näe tilaa, johon matot on sijoitettu ja tilan soveltuvuutta mattomateriaaliin nähden, tilaaja vastaa maton sijoituksesta ja maton vahingoittumisesta, joka aiheutuu vilkkaan kulun aiheuttaman kulman ja/tai sivun noususta. Luonnonkuitumatot eivät kestä kosteutta ja vettä esim. eteisen märkätiloissa, poikkeuksena kookosharjamatot (Ruco). Mikäli matto sijoitetaan kulku-uralle, ostaja huomioi mahdollisen teippauksen tarpeellisuuden suojaamaan maton kulmia tai maton sivuja. Suosittelemme nauhakanttausta mattoihin, jotka sijoitetaan vilkkaaseen kulku-uraan. Lisäksi suosittelemme teippausta. Maton kulma ja/tai sivu nousee jalan potkuista ja esim. lateksipohjaiset matot elastisena ovat herkempiä kulman nousulle. Kulmien nousun pystyy ehkäisemään maton sijoittelulla ja tilaushetkellä oikealla riittävällä mittauksella sekä nauhakanttauksella. Myöskin tilaan sopivalla mattovalinnalla. Mikäli teippaus suoritetaan vasta kulmien tai sivujen nousun jälkeen, se ei korjaa jo aiheutunutta vauriota mattoon. Kulmien nousua voi ehkäistä verkkokaupastamme saatavalla kulmavahdilla ja sivuvahdilla. Pvc-pohjaiset matot tilaaja asettaa omalla vastuulla lattialämmityksen päälle. Pvc estää lattialämmön kierron.

Lateksipohjaiset sisalmatot
Lateksipohjaisia mattoja ei suositella lattialämmityksellisiin lattioihin eikä mattojen alle suositella märkäpyyhintää ilman, että annetaan ensin pyyhitty pinta kuivua ennen maton asettamista lattialle. Mikäli maton alle jää kosteutta, lateksi kiinnittyy lattiaan kiinni. Myöskään lateksipohjaisia mattoja ei suositella jätettäväksi lattialle tiloihin joissa ei ole jatkuvaa lämmitystä esim. kesämökin tilat vailla talvilämmitystä. Matto on hyvä rullata säilöön talveksi.

Lateksipohjaiset kookosharjamatot
Kookosharjamattojen paras asennuspaikka on tuulikaappi sisätiloissa. Mikäli matto asetetaan ulos, kookosharja muuttuu piikkiharjaksesta kaarevaksi. Mikäli matto on suorassa sateessa, matto paisuu ja pörhistyy. Matto kestää ulkoilmaa, mutta maton pohja on tarkistettava ja puhdistettava ajoittain, koska pohjalateksi on läpäisemätöntä materiaalia ja mikäli maton alle on mennyt vettä, se ei pääse haihtumaan sieltä pois. Ennen asettamista ulos, alusta on puhdistettava. Alle jääneet kivi ja sora rikkovat maton pohjaa ja nostettaessa raskas matto saattaa vahingoittua. Mattoa on nostettava aina kahdella kädellä tai rullattava pois. Mattoa ei saa tampata mattotamppaustelineeseen tai seinän kulmaan, koska maton pohja ei sitä kestä mikäli alle jääneet kivi ja sora ovat pohjaa vahingoittaneet. Varsinkin isommat kookosharjamatot saattavat vahingoittua painonsa vuoksi. Paras hoitotoimenpide on kääntää matto kaksin käsin ylösalaisin ja mattotampparilla koputtella maton pohjaa. Näin hiekka tippuu alustalleen ja matto on puhdistettu. Alustan puhdistuksen jälkeen matto käännetään kaksin käsin takaisin oikein päin paikoilleen.

Ruohomatot nyppyläpohjalla
Ruohomatto Gazon nyppyläpohjalla soveltuu ympärivuotiseen ulkokäyttöön tasapintaiselle alustalle. Mikäli matto asetetaan epätasaiselle pinnalle esim. uritetun laudoituksen päälle, maton pohjaan kohdistuu epätasaista rasitetta ja pohjan nyppylät haurastuvat ja murenevat muutaman vuoden käytön jälkeen. Epätasaiselle pinnalle suosittelemme pohjatonta Gazon mattoa.

Maton leikkaus ja kanttaus
Sisalmatto leikataan tilausmitoilla. Kovan sisalmaton (Manilla tai vastaava) leveyskudonta ei kulje suorassa suoran leikkuumitan mukaisesti. Kanttaus ylittää kudonnan riippuen miten leveä tilattu matto on. Leveällä nauhakantilla kantatun maton kantti ommellaan samalla leveydellä. Sisalmaton kova kudonta vie kanttia kudoksesta toiseen. 

Kokolattiamatot
Kokolattiamatoista tilatut matot eivät sisällä maton reunojen kanttausta ellei kanttausta ole tilattu lisätilauksena. Ilman kanttausta mattojen kuteet lähtevät irtoamaan, mikäli mattoa käytetään irtomattona eikä kokolattiamattona listojen alla. Tilaaja vastaa itse maton sijoituspaikasta ja käyttötarkoituksesta ja noudattaa Veman suosituksia maton pitkäikäisyyttä, kestoisuutta ja kestävyyttä silmälläpitäen.

Mattojen pesu
Takuu ei sisällä pesulan pilaamaa mattoa eikä pesulassa rikkoutunutta reunakanttia. Maton reunakantti voi vioittua kuljetuksessa, pesukäsittelyssä, kun mattoa vedetään kuivumaan tai säilytyksessä (mattoa säilytetään pystyasennossa kanttien varassa). Suosittelemme mattojen pesua paikoillaan seuraavasti; sisal- ja kookosmatot ohjeidemme mukaisesti biologisesti hajoavalla, turvallisella pesuliuoksella, sekä käsiharjalla tai koneellisella harjauksella pehmeällä tai puolikovalla harjalla. Nukkamattojen, kuramattojen ja villamattojen pesuun vuokraamme harjaavan pesurin, joka pesee paikoillaan maton turvallisesti. Erityisesti kuramattojen pesussa huomioitavaa on pesurin hiekkaa keräävä harjas, joka poistaa kuramatosta kaiken hienon hiekan, hiekan, jota imurilla sieltä ei saa pois. Pesuaineena ja tahranpoistoaineena biologisesti hajoavat aineet. Varsinkin suurten, painavien mattojen kuljetus pesuun ja pesukäsittely kokonaisuudessaan saattaa vioittaa maton. Suuret matot on turvallista pestä paikoillaan joko ammattitaitoisen pesutarjoajan voimin tai vuokrapesurillamme omin voimin. Mitään mattoa ei saa pestä höyrypesimellä. Vaarana kuuman höyryn käytöllä on erityisesti sisal- ja kookosmattojen värin lähtö. Matot ovat värjättyjä ja väriaines liukenee siltä osin kuin mattoa höyrytetään. Tahra jää ja värit ympäriltä vaalenevat. Muutos on peruuttamaton.  Höyrypesin toimii vesipesusuositteisissa matoissa, mutta kuuma höyry harmaannuttaa värejä. Siksi emme suosittele höyrypesua matoille.

Mattojen säilytys
Mattoja ei saa säilyttää kanttien varassa pystyasennossa. Mattojen reunakantit vioittuvat pystysäilytyksessä. Matot on säilytettävä rullalla makuuasennossa. Mattojen rullauksessa varastosäilytykseen on hyvä käyttää toimituksessa mukana tullutta mattoputkea mikäli mahdollista. Mikäli matto on ollut säilytyksessä ilman mattoputkea, on matto aalloilla, kun sen levittää paikoilleen. Matto laskeutuu ajan kanssa. 

Mattojen käsittely
Omalla koolla tilattua mattoa ei saa vetää/siirtää pitäen kiinni reunakantista. Varsinkaan sisalmattojen loimilangat sekä päätykudokset eivät kestä maton siirtämistä paikoiltaan tartuttaessa reunakantista. Loimilanka tai kudos repeytyy paikaltaan. Takuu ei sisällä tällaista vahinkoa, joka on aiheutunut tilaajan omista toimista. Reunakantti on ainoastaan tarkoitettu suojaamaan maton reunaa purkautumiselta.

Mikäli matto viedään tamppaustelineelle, matto rullataan rullalle. Kun rullaa kannetaan, ote muualta kuin rullan päädystä, koska päätykantit repeytyvät mikäli ote on kanteista. Tamppaustelineellä mattoa vedetään kaikkialta muualta paitsi reuna/päätykanteista. Mattoa ei saa puistella roikottamalla.

Mattojen toimitus

Toimitustapa pakettikoon mukaan joko Matkahuollon tai muun kuljetusyrityksen kautta.


Peruutusoikeus kuluttajakaupassa

Suomen kuluttajasuojalain mukaan ostajalla on 14 päivän peruutus- ja vaihto-oikeus tuotteen ostamisesta.

Peruutus- ja vaihto-oikeus ei koske:

 • Asiakkaalle räätälöidyin mitoin valmistetun tai rullasta leikatun maton palauttamista tai vaihtoa.
 • Avattuja ja käytettyjä palautusoikeuden piiriin kuuluneita tuotteita
 • pyytämättömästä värinäytteestä ja tästä johtuva palautusaie.
  Tämä koskee räätälöidysti valmistettuja tuotteita, joilla ei ole palautusoikeutta.
  Valmistuotteilla palautusoikeus, mutta palautuskustannuksen maksaa palauttaja.
  Varmistu tuotteen soveltuvuudesta tilaamalla ilmainen näyte valmistuotteesta.
  Tuotteemme ovat suuria ja ilmaista palautusoikeutta ei ole.

Poikkeuksena kuljetuksessa vahingoittuneet räätälöidyt tuotteet. Tällöin ostajan on todennettava kuljetusvahinko merkitsemällä se rahtikirjaan myöhempää vaihto-oikeuttaan varten. Vahingoittuneen tuotteen pakkauksia ei saa purkaa. Vema toimittaa vastaavan tuotteen tilalle.

Peruutus- ja vaihto-oikeus on kaikilla valmistuotteillamme rajoitetuin oikeuksin.
Kaikissa valmistuotteissamme hinta on määrätty Euroa/kpl merkinnällä.

Ostajan on ilmoitettava 14 vuorokauden kuluessa Vermat Oy:lle ostamansa valmistuotteen palautuksesta. Ostaja on myös vastuussa palautettavan tuotteen kuljetuksesta. Suosittelemme kalliiden tuotteiden vakuuttamista.

Muista, että valmistuotteiden palautuksessa tai räätälöidyn tuotteen vaihdossa:

 • Tuotteen on oltava käyttämätön
 • Kuljetusvahingosta on oltava merkintä kuormakirjassa
Tilaaja vastaa palautuksen lähetyskustannuksista. Vermat palauttaa tuotteen hinnan palautuksen jälkeen. Maksetusta summasta Vermat vähentää kuitenkin jo toteutuneet kuljetuskustannukset/toimituskulut. Mikäli on kyseessä kuljetusvahinko, Vermat maksaa palautuskustannukset. 
Asiakkaan on pyydettäessä lähetettävä vahingoittunut tai reklamoitu tuote takaisin Vermat, kuitenkin, mikäli pyyntöä ei esitetä, tuotetta ei tarvitse palauttaa.


KULJETUSVAHINKO
 1. Tilaajan vastaanottaessaan pakkausta tulee hänen tarkistaa pakkauksen kunto. Mikäli pakkauksessa näkyviä ruhjeita, on huomio kirjattava kuljettajan antamaan vastaanottorahtikirjaan. Mikäli näkyvä ruhje, pakkaus on avattava ja tarkistettava sisällön vahingot ja merkittävä huomiot rahtikirjaan. 
 2. Asioiden nopeuttamiseksi on suositeltavaa ottaa vahingoittuneesta paketista ja tuotteesta digikuva, mikäli mahdollista ja kuvan/kuvien toimittamista sähköpostitse myynti@verhomatto.fi
  Kuva ei korvaa merkintää rahtikirjaan eikä myöskään suullinen huomautus kuljettajalle rikkoutuneesta paketista.
 3. Tilaaja saa uuden tuotteen ja Vermat hoitaa noutopyynnön vahingoittuneelle tuotteelle sen jälkeen, kun vahinko on kirjautunut kuljetusyrityksen tiedostoihin rahtikirjamerkintöjen kautta. Ilman rahtikirjamerkintää kuljetusvahinkoa ei ole syntynyt.
Tilaaja sitoutuu varmistamaan pakkauksen kunto vastaanottaessaan lähetystä ja tekemään tarvittaessa merkinnät rahtikirjaan.

Puhelin 0103094280 tai sähköpostitse myynti@vermat.fi konsultoi epäselvissä palautustilanteissa oikeat ratkaisut.

Vermat Oy palauttaa tuotteen hinnan tilille välittömästi tarkastettuamme palautetun tuotteen virheettömyyden.

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.
© 2022 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.