Takuuehdot

Jousikäyttöisten rullaverhojen takuuehdot 

Toimittajan tiedot

Vermat Oy
LY- 1827071-1
Saarnimäenkuja 8 A - Liiketila 4
02760 Espoo
Sähköposti - myynti@vermat.fi

Yhteydenotto aina takuuehtoihin liittyvissä asioissa sähköpostitse


Takuuehtoihin sisältyy hoito-ohjeet, toimitus/käyttöehdot ja tekniset tiedot

 1. Takuu koskee rullaverhojen teknistä rakennetta, toimivuutta, komponentteja sekä materiaalin laatua sekä kestävyyttä normaali käytössä. Takuu ei koske BER ja NEW-pimennyskankaan osalta sitä, että kankaan reunat uutena verhona kääntyvät huoneeseen päin. Tähän vaikuttaa ja korostuu myös se seikka, mikäli verho asennetaan smyygin (ikkunasyvennyksen) sisään, jossa auringon kuumuus korostaa kääntymistä, koska tämä on luontainen muovitaustaisen kankaan käyttäytyminen.Tämä ehkäistään asentamalla rullaverho valoaukon ulkopuolelle kangasleveydeltään suurempana kuin valoaukko. Mikäli BER-kankaalla varustettu rullaverho asennetaan smyygin ulkopuolelle, ajan mittaan kangas suorenee.
 2. Takuu koskee komponenttien toimivuutta, ei väärinasennettujen rullaverhojen toimimattomuutta.. Takuu ei koske jousikäyttöisen jousen jumiutumista, kun rullaverhon jousen kiristys on tapahtunut vastoin ohjeitamme tai rullaverho on vedetty liian alas ja jousi jumiutuu ja rikkoutuu.
 3. Tilaaja hyväksyy verkkokauppamme kankaan värisävyn ja struktuurin, mikäli näytettä ei ole pyydetty nähtäväksi. Kankaan kohdalla esitetty kuvaus on paikkansa pitävä, enemmän kuin tietokoneen näytöllä kuva kankaasta. Värisävyt heittelevät eri näytöllä eri tavalla. Värisävyt saattavat myös hieman vaihdella eri tuotantoerissä ja toimituksessa ja näytteiden värisävyissä voi olla hienoista eroavaisuutta. Asiakas hyväksyy nämä seikat tilatessaan rullaverhot. Tilaaja saa tehtaaltamme pienen näytteen sen hetkisestä erästä niin pyytäessään. Toimitusaika näytteelle n. 1vko + tilauksen jälkeinen toimitusaika 3 päivää - 2 viikkoa.
 4. Takuu on voimassa toimituspäivästä 2 vuotta
 5. Takuuseen ei sisälly veitsellä avatun pakkauksen vahinkoja rullaverhon kankaalle, rungolle, narulle, ketjulle.
  Tuote valmistetaan, tuotetestataan ennen pakkaamista, pakataan ja toimitetaan käyttökuntoisena. Mikäli pakkauksen avaamisen seurauksena rullaverhon naru tai ketju on katkennut, on se avaajan vastuulla. Toimitamme uuden integroidun kokonaisuuden (esim. ketjumekanismi ketjuineen), mutta veloitamme tilaajaa toimitettavasta osasta lähetyskuluineen.
 6. Takuuseen ei sisälly puutteellisesti itse asennetun rullaverhon tippuminen ja siitä rikkoutuminen
 7. Takuuseen ei sisälly väärin itseasennetun rullaverhon reunojen rikkoutuminen kannakkeisiin.
 8. Takuuseen ei sisälly tuotteen soveltumattomuus tilattuun asennuspaikkaan ellei tilaaja ole pyytänyt konsultaatiota Vermat Oy:ltä. Konsultaation edellytyksenä on lähi- ja kaukokuva
 9. Takuuseen ei sisälly liian alas lasketun rullaverhokankaan tippuminen tai jumiutuminen. Liian alas tarkoittaa alasveto yli tilatun käyttökorkeuden. Jousikäyttöinen rullaverho jumiutuu mikäli jousi kiristyy liikaa ja se kiristyy liikaa alasvedettäessä yli käyttökorkeuden. Jousi on toimitettaessa esikiristetty. Mikäli tilaaja haluaa kiristää jousta vielä erikseen, on siitä oltava yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse myynti@vermat.fi
 10. Takuuseen ei sisälly käytöstä johtuvan rullaverhon tippuminen, kuten huolimattomasti paikoilleen  lukittu jousikäyttöinen rullaverho. Takuu ei myöskään koske yli tilatun käyttökorkeuden alasvedetyn jousikäyttöisen rullaverhon alas jumiutumista. 
 11. Takuuseen ei sisälly asiakkaan omat mittavirheet eikä tilauskaavakkeesta valittu väärä valinta leveysmitalle. Kts. toimitusehdot alla. Ei myöskään tilaajan itse kaventaman rullaverhon käytöstä johtuva kankaan hankautuminen kannakkeeseen ja rikkoutuminen. Rullaverhon omat muutostyöt poistavat verholta siltä osin takuun kuin muutostöitä on verholle tehty.
 12. Tilaaja itse vastaa tuotteen sijoittamisesta siten ettei rullaverhokangas ole altis ulkoisille roiskeille (vesi/rasva jne.). Mikäli kangas soveltuu ulkoilmaan, tilaaja vastaa ettei kangas ole altis vahingoittumaan kovassa tuulessa/myrskyssä. Tilaaja vastaa käytön aikaisista ulkoisista vahingoista itse. Mikäli kangas kestää kosteapyyhinnän, on ulkoinen roiske imeytettävä välittömästi pois. Katso tarkemmin alla hoito-ohje.
 13. Normaali kuljetusvakuutuksemme korvaa kuljetusvahingot edellyttäen, että näkyvä vahinko kirjataan kuormakirjaan. Näkymättömistä vahingoista on ilmoitettava viipymättä Vermat Oy:lle sähköpostitse myynti@vermat.fi
 14. Takuu ei koske normaalia kulumista
 15. REKLAMAATIOTILANTEISSA edellytämme digikuvia viallisesta rullaverhosta sähköpostilla seuraavasti
  -  1kpl kaukokuva vahingosta/valmistusviasta
  -  1kpl lähikuva vahingosta/valmistusviasta
 16. Kuvaamme kaikki rullaverhot valmistusvaiheessa ja vertaamme kuvia reklamaatiokuviin
 17. Toimitamme valmistusviallisista korvaava rullaverho viikon sisällä
 18. Reklamaatiorullaverho tilaaja palauttaa vain pyydettäessä. Vema maksaa palautuskulut.
  Tilaaja maksaa toimituskulut mikäli palauttaa pyytämättä.
 19. Asiakkaan omasta käytöstä aiheutunut vahingon korjaaminen (kohdat 7,8,9,10) laskutetaan työn ja toimituskulujen osalta.
 20. Mikäli takuukorjaukseen noudettu rullaverho osoittautuu toimivaksi, asiakas maksaa kuljetuskulut sekä työkulut.
 21. Tilaaja vastaa itse kaikista tilaamistaan kuluista, jotka aiheutuvat muusta kuin Vermatin takuukorjauksista.

Hoito-ohjeet

 1. Rullaverhon voi ripsua (harjata) tai pyyhkiä kostealla seuraavasti:
  Jokaisen kankaan kohdalla on hoito-ohje, jonka mukaan kangasta voi joo pyyhkiä tai ripsua - Pesuliuoksena suositellaan pelkkää vettä ja pyyhkeeksi mikrokuituliinaa.
 2. Pesuaineina ei saa käyttää happamia eikä emäksisiä aineita.
 3. Pesuaineena voi käyttää hankausaineetonta neutraalia yleispuhdistusainetta.
 4. Pesuvälineenä ei saa käyttää hankaavia sieniä.
 5. Pesuvälineenä voi käyttää froteeliinaa, mikrokuituliinaa tai pehmytsientä.
 6. Kankaaseen ei saa levittää hoitoaineita

Toimitus- ja käyttöehdot rullaverhoille

 1. Rullaverho tilataan tilauskaavakkeesta kunkin kangasmallin kohdalta
 2. Jousikäyttöinen rullaverho on asennettava sisätilaan. Ei lasitetulla parvekkeelle eikä ulkotilaan. 
 3. Tilaaja valitsee tilauskaavakkeesta alalistan. Etelä/länsisuunnan ikkunoihin on suositeltava valita jokin vaihtoehtojen metallinen alalista. Muoviset alalistat eivät kestä kuumuutta ja vääntyvät kuumassa auringon paisteessa. Mikäli tilaaja on valinnut muovisen alalistan ja alalista vääntyy kuumuudessa, takuu ei korvaa alalistan uusimista ja kankaalle tapahtunutta venymistä. Jälkikäteen tilaaja voi tilata muovialalistan sisään metallisen alalistan suoristamaan vääntyneen muovisen alalistan.
 4. Asiakas hyväksyy tilauksessa värin mikäli ei ole pyytänyt näytettä. Värimääritelmä on paikkansa pitävä tuotesivulla esim. "vaalea harmaa". Nettikuva väristä tulostuu tilaajan näytössä konekohtaisen  värimääritysten mukaan. Värimääritelmä "vaalea harmaa" on yleisvärinimitys ja sisältää paljon eri nyansseja.
  Varmistaakseen oikean värin, tilaajan on pyydettävä näyte.
 5. Tilaaja tutustuu mittausohjeisiin. Mikäli ohjeet eivät sovi omaan rullaverhokohteeseen, konsultaatiota annetaan  myynti@vermat.fi
  Kysymykseen mukaan digikuvat asennettavasta pinnasta. Tällöin virheet konsultaatiosta eliminoituvat. Vermat vastaa väärästä digikuviin perustuvasta konsultaatiosta toimittamalla uuden rullaverhon. Vermat ei vastaa annetuista vääristä mitoista, ainoastaan oikean tyypin valinnasta sekä konsultoi mittauksessa. Konsultaatio aina kirjallisena. Suullinen konsultaatio ilman kuvia ei sido Vermatia. Asiakas vastaa kokonaisuudessaan väärästä tilauksesta ilman konsultaatiota.
 6. Vermat sitoutuu toimittamaan tilauksen sisällön mukaisen rullaverhon tilausvahvistuksen tiedoin muuttamatta tietoja.
 7. Mikäli asiakas on tehnyt väärän tilauksen (koko, väri, malli jne...), maksanut ja haluaa oikaista tilausta, on se tehtävä heti samana päivänä kuin itse tilaus.  Oikaisu sähköpostitse, johon liitetty tilausvahvistus. Vermat Oy oikaisee tilauksen ja lähettää oikaisusta maksumuutoksen, palautuksen tai lisäveloituksen mikäli tilaus ei ole ehtinyt siirtyä tuotantoon ja tilauksen sisältöä ei olla ehditty alkaa valmistamaan. Valmistuksen aloituksesta asiakas on velvollinen korvaamaan materiaalin osuus muutoksesta,  mutta mikäli valmistus on ehtinyt pitkälle, valmiiksi rullaverhoksi, muutoksia ei oteta vastaan. Määrämittaisten, asiakkaan omilla mitoilla valmistettujen tuotteiden osalta palautus- ja peruutusoikeutta ei ole.Kangasta ei saa vetää niin alas, että putki tulee näkyviin. Rullaverhon jousi ylikiristyy ja saattaa jumiutua.
 8. Tilausvahvistuksessa olevat mitat ovat korkeudeltaan käyttömittoja ja leveydeltään valinnan mukaan kangasmittoja tai kokonaismittoja (piikkimittoja) Tilaaja hyväksyy tämän maksaessaan tilausta.
 9. Jousikäyttöisten rullaverhojen putki määräytyy tilauksen leveydestä, korkeudesta sekä kankaan painosta. Käytettävät putket ovat 32/40mm. Tilaaja ei valitse putkea, vaan verhon toimivalla ja kestävällä putkella. Mikäli tilaaja haluaa kaikki rullaverhot samalla putkivahvuudella, on tilaajan heti tilauksen jälkeen informoitava siitä vastaamalla sähköpostiin toimitettuun tilausvahvistukseen. Tämä aiheuttaa lisäkustannuksen, jonka Vermat Oy ilmoittaa ja laskuttaa eri laskulla ennen valmistusta.
 10. Rullaverhon tilauskorkeusmitta esim. 200cm sisältää aina kangaskorkeutta enemmän, koska putkella on oltava enemmän kangasta rullaverhon tilauskorkeuden täyttyessä. Kangasta on enemmän riippuen pakkaleveydestä. Mikäli tilaus on korkeudeltaan esim. 117cm, rullaverho valmistetaan pakkaleveydestä 180-240cm. Mikäli asiakas haluaa vähemmän kangasta, on siitä heti tilauksen jälkeen mainittava sähköpostitse vastaamalla sähköpostiin tulleeseen tilausvahvistukseen. Tämä tarkoittaa, että tilauskorkeus 117cm lisäksi tulee rullavara +20-40cm. Pelkästään tilauskorkeuden kangasmäärää ei valmisteta tuotteen toimimisen takia.
  Mikäli tilausleveys ja tilauskorkeus ylittää rullaverhokankaan pakkaleveyden (esim. 200cm), valmistetaan rullaverho vaakasaumalla. Sauma näkyy tummennuksena. Ilman saumaa valmistetaan kapeat (alle 180cm) ja korkeat (yli 180cm) rullaverhot.
 11. Mikäli tilaaja valitsee jousikäyttöisen rullaverhon toimitetaan jousella varustetulla, putken sisälle asetetulla esikiristetyllä jousella. Mikäli tilaaja kiristää jousta vastoin ohjettamme liikaa ja jousi jumiutuu toimimattomaksi, tilaaja vastaa jousen rikkoutumisesta maksamalla uuden jousen ja sen lähetyskulut.
 12. Rullaverhoa EI SAA vetää niin alas, että ylimääräinenkin vara on käytetty, koska on vaarana, että jousi jumittuu ja rikkoutuu
 13. Jousikäyttöisen rullaverhon käytöstä aiheutuvaa tippumista tai tippumisen särkemiä tavaroita ja esineitä takuu ei korvaa. Mikäli jousta ei lukita huolellisesti paikoilleen ja varmisteta verhon lukitusta paikoilleen ja rullaverhon laukeamista takaisin ylös aiheuttaen vahinkoa, tilaaja vastaa korjauksista itse. Toimimaton ja lukitsematon jousi tulee ilmi jo toimitusvaiheessa. Tällöin Vermat toimittaa uuden toimivan jousen tilalle veloituksetta.
 14. Rullaverhoa ei saa käyttää siten, että kangas hankaa kannakkeisiin. Kangas on suoristettava tai
  asennus tarkistettava, että rullaverho suorassa. Asiakas vastaa itse käytöstään aiheutuvan rikkoutumisen.
  Mikäli kangas kelautuu vinoon, on se käsin suoritettava ja varmistettava kelautumisen suoruus ja se ettei
  kelautumisessa kangas puske kannakkeisiin. Kapeat rullaverhot kelautuvat herkemmin vinoon. Niitä on tuettava käsin kelautumaan suoraan niin useasti, että toimivat moitteetta.
 15. Tilaaja vastaa itse kaikista tilaamistaan muista kuluista. Vermat ei osallistu välillisiin kuluihin, kuten esim. asennuskustannuksiin mikäli tuote uusitaan takuukorjauksena.


Reklamaatiot

Reklamaatiot on toimitettava sähköpostilla myynti@vermat.fi takuuehtojen mukaisesti kuvilla varustettuina.
Mikäli jokin tuotteen osa on vahingoittunut tai tilaaja ilmoittaa sen toimimattomaksi kuvien kera, Vermatilla on oikeus pyytää osa takaisin tutkiakseen toimimattomuuden syy. Rullaverhoissa sellaiset osat kuten jousi ja ketjupää ovat irroitettavissa. Irrallisia osia kuten kannakkeet. Vermat maksaa takaisintoimituksen ja toimittaa toimivan osan tilalle. Mikäli tuote on toimiva, maksaa tilaaja kuljetuskustannukset.

Vastuu tilausmitoista on asiakkaalla. Vermatilla on valmistus-, toimitus- ja tuotevastuu tilauksen mukaisesti. Toimitukseen liittyvät huomautukset 14 päivän sisällä vastaanotetusta toimituksesta. Vajaa tai puutteellinen lähetys korjataan välittömästi nopealla aikataululla. Tilaaja vastaa kaikista kuluista itse, mikäli noutaa puutteet omatoimisesti muualta kuin Vermat Oyltä. Vermat ei vastaa välillisistä kuluista.Tilaajan vastuulla on tuotepaketin/pakettien avaaminen 14 vuorokauden sisällä. Mikäli avaaminen tapahtuu myöhemmin, Vema vastaa harkintansa mukaan. Vastaanotetusta lähetyksestä yli 2kk ylittävistä huomatuksista toimituksen suhteen Vermat ei vastaa. 

 

© 2022 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.