Takuuehdot

Takuuehdot

RugDoctor Mighty Pro X3 ja Spot Cleaner

Takuuehdot

Takuun ehtona on, että mattopesuri ja siihen liittyvä kalustepesin sekä pesuaineet ja tahranpoistoaineet ostetaan verkkokaupastamme tai myymälästämme. Mikäli pesuri on ostettu muualta kuin Vermat Oy:ltä, on oltava yhteydessä pesurin myyjään. Vermat Oy maahantuo ja myy RugDoctor pesurin varaosia. 


TOIMITUSEHDOT

1. Tilaaja valitsee toimitusmuodon verkkokaupastamme. Pesuri maksetaan tilausvaiheessa ja ennen toimituksen alkamista. Toimitusaika maksetulle pesurille on 3-4 viikkoa riippuen EU:n ulkopuolelta tulevien toimitusten tullausten aikataulusta. Pesurin hinta sisältää alv 24% sekä toimitusmuodon vapaasti varastossamme.

2. Tilaajan oltava yli 18v Suomen kansalainen


TAKUUEHDOT

1. Mattopesuri ja siihen liitettävä kalustepesin on tarkoitettu sisäkäyttöön nukkapintaisen maton ja kalusteiden pesemiseksi. Kalustepesimellä voi pestä suojatussa/katetussa tilassa auton, asuntovaunun ja veneen tekstiilejä. Pesuria ei saa käyttää kattamattomassa ulkotilassa eikä jättää ulkotilaan. Vaarana on kosteudesta aiheutuva oikosulku ja pesurin sähkölaitteiden vahingoittuminen sekä vaara käyttäjälle.


2. Mattopesurin sähkösyötössä ei saa käyttää kerällä olevaa jatkokaapelia eikä viallista jatkokaapelia. Mikäli harjasmoottori tai vesipumppu vahingoittuvat tästä johtuen, takuu ei kata niiden korjausta.


3. RugDoctor pesuri on tarkoitettu vettä kestävien tekstiilien pesemiseksi. Tällaisia materiaaleja ovat tekokuidut ja värjäämättömät villamatot.  Pestäessä mattoa parketin päällä, pesu on 1 kertaa edestakaisin veto ja huolellinen jäännös pesuveden poisto matosta. Mikäli pesua tästä vielä jatketaan, on vaarana maton liiallinen kostutus ja alusmateriaalin vahingoittuminen. Kalustepesussa turvallisia materiaaleja ovat tekokuidut ja alcantara. Alcantara nukkamateriaali on pesun jälkeen pyyhittävä, jolloin pesuvedon raidat poistuvat. Mikäli RugDoctor pesuri jätetään parketin tai laminaatin päälle tai muun materiaalin kuten kaakeli tai kivi, pesurin alle on laitettava suoja. Pyyhkimätön pesuvesi jättää jäljet materiaaleihin. Myös roiskeet pesun aikana on pyyhittävä heti pois. Kaikista vahingoista matolle, alusmateriaalille sekä ympärillä olevalle materiaalille vastaa pesijä.


4. On materiaaleja, joiden pesu onnistuu RugDoctor harjaavalla mattopesurilla, mutta arkuutensa vuoksi pesu kielletään. Tällaisia mattoja ovat itämaiset villa- ja silkkimatot. Matot ovat värjättyjä ja vaarana on ylipesemisen aiheuttama värin liuotus, jonka jälkeen matot ovat pilalla. Mattoihin ei saa sumuttaa tahranpoistoainetta suoraan. Osassa silkkimatoista on myös muotoon kierretyt päätyhapsut, jotka pesurin harjas suoristaa. Kalustepesu silkkimateriaalille onnistuu, mutta ainoastaan suurella varovaisuudella ja omalla vastuulla. Värjätyt villa- ja silkkimateriaalit ovat suuren riskin pestäviä materiaaleja. Mikäli pesijä silti pesee kohdan 4 mainittuja mattoja ja kalusteita, vastaa hän kaikesta pesuvahingosta itse. Vaikka pesijä pyytää tarkempaa konsultaatiota Vermat Oy:ltä mattojen ja kalusteiden pesemiseksi, vastuu pesusta ja sen tuloksesta on pesijällä itsellään.


5. On materiaaleja joiden pesu ei ole mahdollista RugDoctorilla. Tällaisia materiaaleja ovat kangaspuilla tehdyt villaryijyt, punotut ryijyt, sisalhamppumatot, lehmäntalja, meriheinämatot, juuttimatot, haitinpuuvillamatot, harjattu vakosametti, nahkamatot sekä vuohenjouhimatot. Yllä mainitut ovat vettä kestämättömiä materiaaleja ja vahingoittuvat RugDoctor mattopesurin pesuvesisuihkusta. Yllä olevat matot kestävät kevyttä sumutusta biologisesti hajoavalla pesuaineliemellä sekä harjausta. 


6. RugDoctor pesurissa ei saa käyttää muita pesuaineita kuin RugDoctor Ltd:n jakelemia ja valtuuttamia tuotteita. Kiellettyjä ovat valkaisuaineet ja kaikki kotitalouden puhdistusaineet. Myös kaikki ammatpesuun tarkoitetut pesuaineet, jotka eivät ole biologisesti hajoavia. Mikäli kiellettyjä aineita kuitenkin käytetään, pesuainejäämät tukkivat pesurin pesuvesisyötön ja valkaisuaine syövyttää pesurin herkkiä osia. Kiellettyjen aineiden johdosta aiheutuva korjaus ei ole takuun piirissä.


7. Mikäli pesuria kuljetetaan paikasta toiseen, on kuljetus tapahduttava pesurin säiliöt tyhjinä, pesuvesisäiliö ja likavesisäiliö. Pesuri oltava aina pystyasennossa aisa alhaalla. Mikäli pesuria kuljetetaan pesuvesisäiliö täynnä tai osittain täynnä ja pesuri kaatuu kuljetuksen aikana, kaikki vesi valuu pesurin sähkölaitteisiin aiheuttaen käyttöhäiriön pesurille. Tämä ilmenee sillä tavalla, että tilaan työntyy palaneen tuoksua ja pesurin ilmajäähdytysaukosta pesurin takapuolelta alhaalta työntyy pesuvettä. Tällöin pesu on lopetettava heti ja pesurin on annettava kuivua vuorokauden. 


8. Pesuria ei saa kuivattaa kuumassa saunassa. Mikäli näin tapahtuu, pesurin kaikki kumi- ja muoviosat ovat vaarassa sulaa. Pesuria ei saa jättää autoon, kun ulkoilma on pakkasen puolella. Jäätynyttä pesuria ei saa käyttää, vaan on sulatettava vuorokauden ennen käyttöä.


9. Mikäli laitteeseen tulee toimintahäiriö ja sen käyttö ei tunnu turvalliselta, on käyttö lopetettava heti ja konsultoitava toimenpiteet Vermat Oy:ltä sähköpostitse myynti@vermat.fi tai puhelimitse aukioloaikojen puitteissa 010 309 4280. 


10. Laitteen takuuhuolto toimii Espoossa. Tilaaja maksaa takuukorjaukseen toimitettavan pesurin rahdin Espooseen ja Vermat Oy maksaa rahdin takaisin. Takuuseen kuulumattomat korjaukset rahti- ja varaosakulut maksaa tilaaja. Mikäli pesuri on lähetettävä takaisin Englannin tehtaalle kohtien 1, 2, 6, 7 ja 8 takia, maksaa tilaaja tästä aiheutuvat korjaus-, varaosa-, rahti- ja tullauskulut. Takuuseen sisältyvän korjauksen rahtikulut maksaa Vermat Oy sekä RugDoctor Ltd

PESURIN OMATOIMINEN HUOLTO

Pesurin pesuvesisäiliön putken sihti tulee poistaa 1xvuosi ja puhdistaa vesiletkun sihtipää ottamalla se pois ja huuhdella sihti juoksevassa vedessä. Sihti löytyy pesuvesisäiliöstä ja sen pois saamiseksi on irroitettava pesuvesisäiliön päällä suojana oleva suojaverkko. Mikäli veden humusaine tukkii pesuvesisyöttöputken sihdin kokonaan, pesuveden suihku heikentyy tai loppuu kokonaan. Putken sihdin säännöllinen pudistus korjaa tai ehkäisee tämän ongelman.

On tärkeää, että pesuvesisäiliön suojana oleva verkko asetetaan takaisin puhdistuksen jälkeen.

Pesuvedeksi suosittelemme käyttämään ainoastaan vesijohtoverkosto vettä, ei järvivettä tai muuta humuspitoista vettä.

Likavesisäiliön yläpuolella jousella oleva nukkasihti läpinäkyvän pleksin sisällä on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen - nukkasihti asetetaan takaisin huolellisesti. Sen pois ottaminen, puhdistus ja takaisin laittaminen on vaivatonta, mutta tärkeä toimenpide. Sihdin läpi tapahtuu pesurin jäähdytys. Pesuri on siis ilmajäähdytteinen.

RugDoctor

VINKKEJÄ PESURIN KÄYTÖLLE

Mikäli peset villamattoa, puhdista harjas jokaisen edestakaisin vedon jälkeen nypläämällä harjakseen jäänyt villa pois. Tämä toimenpide takaa hyvän lopputuloksen pesulle. Mikäli villamatto on likainen ja edestakaisin veto ei riitä riittävälle puhdistukselle, kuivata matto paikallaan vuorokausi ja toista pesu seuraavana päivänä.

TÄRKEÄ MUISTAA:

RugDoctor matto- ja kalustepesuaineet sekä tahranpoistoaineet ovat biologisesti hajoavia eikä niitä saa huuhtoa pois pesu jälkeen. Ainoastaan tahranpoistoaineet pestään riittävän vaikutusajan jälkeen pois. Pesuainejäännös matossa tai kalusteessa puhdistaa tekstiiliä pesun jälkeen niin kauan kuin tekstiili on kostea, nihkeä. Puhdistusta tapahtuu kuivumiseen asti. Pesuainejäämiä ei jää. 

Tahranpoistoaineita on hyvä käyttää seuraavasti: Pese ensin matto/kaluste ja katso mitkä tahrat jäävät jäljelle. Sumuta tahranpoistoaine mikrokuituliinaan tai froteeliinaan ja hiero tahrakohtaa kevyesti siten, että aine levittyy tahra-alueelle. Anna vaikuttaa 15-45min. Pese tahrakohta uudelleen. Kuivata tekstiili ja tarkastele tahrakohtaa uudelleen. Mikäli tahra ei ole poistunut, kostuta liinan kauttaa tahrakohta uudelleen. Anna vaikuttaa. Pese matto uudelleen ja kaluste tahrakohdalta uudelleen.

Tahranpoistoaine voi myös jättää tarkalleen tahrakohdalle ja antaa kuivua. Tämä ohje siis ainoastaan vettä kestäville kohdan 3 materiaaleille, ei kohtien 4 ja 5 mattoille. 

 

TahranpoistoaineetLikatahrat

RugDoctor biologisesti hajoavat
tahranpoistoaineet

Spot&
Stain
Remo-
ver

Traffic
Lane
Clea-
ner 

Urine
Elimi-
nator

Odour
Remo-
ver

Red
Stain
Remo-
ver

Curry  x      x  x
Drinkki  x        
Elintarvikeväri  x        
Hammastahna  x        
Hiki      x  x  
Hillo  x        
Home        x  
Huulipuna  x  x      
Jäätelö  x    x    
Kahvi  x      x  
Kasvisöljy  x        
Kenkäkiilloke  x  x      
Ketsuppi  x        
Kinkkurasva x x      
Liitu  x        
Lika  x  x  x    
Limu  x        
Marjat  x        x
Mehut  x        x
Meikki  x  x      
Moottoriöljy  x  x      
Muste  x  x      
Muta  x  x  x    
Noki  x        
Oksennus  x    x  x  
Olut  x    x  x  
Paistinkastike  x    x    
Pihka    x      
Punainen mehu  x        x
Punaviini  x        x
Ruoho  x  x  x    
Ruokarasva  x  x      
Salaattikastike  x  x      x
Savi  x        
Savu        x  
Suklaa  x        
Tee  x        
Terva    x      
Tomaattimehu  x        x
Tussi  x        
Uloste  x    x  x  
Valkoviini  x        
Veri  x    x    
Vesiliuk.väri  x        
Vesiväri  x        
Virtsa      x  x  
Voi  x    x    
Yskänlääke  x        x
© 2022 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.