Hoito-ohjeet

Kookosmattojen hoito-ohje

KOOKOSHARJAMATOT

Kookosharjamatto

Kookosharjamattoja ei saa pestä. Mattoa ei suositella nostettavan tamppaustelineelle, koska matto on raskas ja maton pohja saattaa repeytyä riuhtomisesta. Matto imuroidaan säännöllisesti ja kerran vuodessa käännetään pohja ylöspäin - Maton pohjaa tampataan, jolloin kaikki hieno hiekka tippuu alustalleen. Hiekkaa saattaa tulla paljonkin. Matto asetetaan entisille sijoilleen.

KALARUOTOISET KOOKOS KÄYTÄVÄMATOT

Kalaruotoinen kookosmatto

Kookosmatto ei kestä runsaan veden käyttöä mattopesussa. Ei myöskään liuotusta. Useimmat kookosmatot ovat värjättyjä. Liuotuksessa väriaines liuottuu pois. Myöskin liuotuksessa vaarana on maton käpristyminen.

HOITO-OHJESUOSITUS

Matto ensin imuroidaan hyvin, jotta kaikki hiekka saadaan matosta pois. Tämän jälkeen matto sumutetaan biologisesti hajoavalla pesuaineliuksella tasaisesti korkeintaan maton leveydeltä ja korkeintaan metrin matkalta. Sumutettu alue harjataan harjakoneella hyvin. Tämä vaihe toistetaan koko maton pituudella aina metrin välein.

Biologisesti hajoava pesuaineliuos

Tekstiilien pintapesuaine sopii erinomaisesti arkojen tekstiilien pintapesuun kuten sisal, kookos, juutti, silkki, "persian"villa. Edellisten lisäksi soveltuu alcantara- ja nahkamateriaaleille pintapyyhintään mikrokuituliinalla. Soveltuu myös kaikille tekstiileille, joita halutaan suuren kokonsa vuoksi puhdistaa paikoillaan esim. esirippujen tahrakohtiin, verhojen tahranpoistoon jne. OHJE: sisal-, juutti-, kookos-, silkki-, villamatot - Sumuta pieni alue kerrallaan Tekstiilien pesuainetta mattoon niin, että maton pinta kostuu tasaisesti ja harjaa pehmeällä harjalla tai pyyhi froteepyyhkeellä. Hyvä sumutettava alue kerralla on n. 1-2m2. Tekstiilien pesuaine on biologisesti hajoava pesuaineliuos, jota EI SAA huuhtoa pois sumutuksen jälkeen. Pesuaine yhdessä harjauksen/pyyhinnän kitkan kanssa poistaa pintalikaa. Kuivuttuaan pesuainetta ei ole sumutetulla alueella. Toista käsittely. Älä sumuta pesuainetta niin paljon, että pinta vettyy. Odota aina, että edellinen käsittely on kuivunut. Sumuta ainoastaan niin, että pinta kostuu ja yhdistä sumutukseen harjaus/pyyhintä. Materiaalit, joille tämä ohje, ovat värjättyjä eivätkä kestä läpikostutusta, ainoastaan pintakostutuksen. Ole varovainen käsitellessäsi arkoja tekstiileitä. Parhaimman puhdistumisen tuloksen näet aina seuraavana päivänä. Toista käsittely tarvittaessa noudattaen edellisiä ohjeita. SUURET TEKSTIILIT: Mikäli verho on kauttaaltaan likainen, Tekstiilien pintapesuainetta ei ole hyvä sumuttaa suoraan verhoon, koska puhdistaa sumutettavan alueen ja jättää ympäristön likaiseksi. Sumuta pesuainetta mikrokuituliinaan ja kostuta sillä likaantunut verhokohta. SUOJAUS: Mikäli olet juuri ostanut aran tekstiilin mattona tai kalusteena, suosittelemme LIKAAHYLKIVÄÄ AINETTAMME sumutettavaksi ennenkuin tekstiili alkaa keräämään likaa. Tulevat pesut voi suorittaa Tekstiilin pintapesuaineellamme ja suojauksen ansiosta, pesutulos aina kiitettävä.

Likaahylkivä aine

Myrkytön vesipohjainen tekstiilisuoja - likaahylkivä aine. Likaahylkivä aineemme on myrkytön ja täysin uudentyyppinen vesipohjainen tekstiilin suoja-aine erilaisille tekstiileille ja muille pinta- ja kangasmateriaaleille. Tuote suojaa tekstiilejä ja pintoja kosteudelta ja likapartikkeleilta sekä parantaa pintojen pestävyyttä ja estää niissä erilaisten homeiden ja mikrobien kasvun. Kaikki tämä saadaan aikaan nopeasti, taloudellisesti ja turvallisesti yhdellä käsittelyllä!. Tuote edustaa uusinta suomalaista tietotaitoa ja se perustuu Professional FCP- teknologiaan. Tuotteen kehitystyössä ja raaka-aineiden valinnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuusnäkökohtiin sekä ympäristö- ja käyttäjäystävällisyyteen. Sen pohjana on moderni ja korkeatasoinen modifioitu fluoripolymeeridispersio ja Fain erikoistensidi-seos, johon on lisätty mikrobikasvua torjuvaa guanidiini kopolymeeriä. Tuote ei muuta käsiteltävän materiaalin huokoisrakennetta eikä se estä materiaalin hengittävyyttä. Käsiteltävä materiaali kestää pesua 3-5 kertaa, minkä jälkeen se on hyvä käsitellä uudelleen kuten matot, sohvat, nojatuolit, istuimet ja istuinsuojat ym. käyttöesineet suositetaan käsiteltävän noin 3 vuoden välein. 

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
© 2022 Vermat Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.